SİYASET Haber Girişi : 10 Ocak 2024 09:41

GENÇ MÜHENDİS OLTU İÇİN KOLLARI SIVADI

GENÇ MÜHENDİS OLTU İÇİN KOLLARI SIVADI
31 Mart yerel seçimlerine iddialı hazırlanan Yeniden Refah Partisi, Erzurum'un Oltu İlçesinde de önemli bir ismi aday gösterdi. 

Oltu'ta Mehmet Akyüz rüzgarı 
31 Mart yerel seçimlerine iddialı hazırlanan Yeniden Refah Partisi, Erzurum'un Oltu İlçesinde de önemli bir ismi aday gösterdi. 
Yerel seçimler öncesi aday belirleme çalışmalarının devam etitği siyasi partilerde hummalı çalışmalar devam ederken, seçime iddialı hazırlanan Yeniden Refah Partisi, halkın benimsediği isimleri birer birer aday yapıyor. Bunlara son halka ise Genç Harita mühendisi Mehmet Akyüz'de eklendi. Erzurum'un Oltu İlçesinde ikamet eden ve İlçede sevilen sayılan isimlerden biri olan Mehmet Akyüz, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Yeniden Refah partisinden Oltu Belediye Başkanlığına aday oldu. 
30 YIL SONRA BİR İLK!
Adaylığının kesinleşmesinin ardından Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan ile görüşen ve Oltu'ya dönen Mehmet Akyüz, seçim çalışmalarınada start verdi. Erzurum'un önemli İlçelerinden biri olan Oltu'da 30 yıl sonra ilk kez bir mühendis Belediye başkanlığına aday oldu. İlçe halktı tarafından sevilen bir isim olan Mehmet Akyüz, Adil düzen ve güvenli yarınlar için yola çıktığını bildirdi. 
MEHMET AKYÜZ KİMDİR 
1991 yılında Erzurum’un Oltu ilçesinde Dünyaya gelen Mehmet Akyüz, İlk orta ve lise öğrenimimi Oltu’da tamamladı. Önlisas eğitimimi Erzincan MYO’nda, Lisans eğitimimi ise Zonguldak BEÜ Mühendislik Fakültesinde tamamlayarak HARİTA MÜHENDİSİ ünvanına sahip olan Akyüz Türkiye’nin sayılı firmalarından birinde göreve başladı ve birçok şirkette yöneticilik yaptı. Oltu ilçesinde Şahsına ait Efe Harita Mühendislik Ofisi ile hizmet vermekte olan Yeniden Refah Partisi Oltu Belediye Başkan adayı Mehmet Akyüz, Çeşitli Belediyelere İmar Hizmetleri, Tapu ve Kadastro Hizmetleri, karayolları Genel Müdürlüğü Yol Yapım Hizmetleri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Baraj ve Sulama Göleti Hizmeti,
Sulama Hattı ve Taşkın Koruma İnşaatı (Dere Islahı), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Kamulaştırma Hizmetleri, Büyükşehir Belediyeleri Kırsal Hizmetler Yol Yapım Hizmetleri,- İller Bankası Alt Yapı Hizmetleri vb. kurumlara yaptığı proje ve uygulamalar neticesinde Erzurum Bölgesinin önde gelen Harita Mühendislerinden birisi oldu.