SPOR Haber Girişi : 13 Ekim 2021 12:22

GENÇ YÜZÜCÜ BOŞUNA KULAÇ ATMAMIŞ...

GENÇ YÜZÜCÜ BOŞUNA KULAÇ ATMAMIŞ...
Ferdi olarak katıldığı Boğaz içi kıtalar arası yüzme yarışlarında destan yazan kulüpsüz yüzücümüz Muhammet berke Tufançlı'ya Gençlikspor kollarını açtı.
şampiyon yüzücü Gençlikspor için kulaç atacak. 
Ferdi olarak katıldığı Boğaz içi kıtalar arası yüzme yarışlarında destan yazan kulüpsüz yüzücümüz Muhammet berke Tufançlı'ya Gençlikspor kollarını açtı. 
Gaziantep ilinde yapılan Boğaziçi kıtalar arası yüzme yarışlarında Erzurumlu Muhammet Berke Tufançlı, büyük kulüplerin sporcularını geride bırakarak adeta inanılmazı başarmıştı. Yarı olimpik yüzme havuzlarının bulunmasına rağmen yetkililerin bir türlü aklına getirmediği yüzme kulübü oluşturma çabaları ilimizde sonuçsuz kalırken, Muhammet Berke Tufançlı, Gaziantep'te yapılan Boğaziçi kıtalar arası yüzme yarışmalarında Erzurum'un ismini defalarca birincilik kürsüsüne yazdırmayı başardı. Erzurum'da kulüp bulamadığı için bireysel olarak yarışlara katılan Tufançlı, Kurbağalama dalında altın madalya, Sırtüstü dalında altın madalya, Serbest dalda altın madalya ve Kelebek'te ise bronz madalya kazanarak bir sonraki Boğaziçi kıtalar arası yarışların yanı sına Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. 
Erzurum'a dönen altın kulaç Muhammet Berke Tufançlı, Babası Haluk Recai Tufançlı ile birlikte  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'i makamında ziyaret etti. Muhammet Berke Tufançlı'dan spor yaşantısı hakkında bilgiler  alan İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Berke ferdi olarak katıldığı önemli bir müsabakada göğsümüzü kabarttı. aldığı başarıdan dolayı kendisini yürekten kutluyorum. Berke'yi Gençlikspor bünyesinde görmek istiyoruz. Bu nedenle artık Berke bizim sporcumuz olarak  Gençlikspor'a katılacak. bundan sonraki yarışlarda daha büyük başarılar temenni ediyorum" dedi. 
Muhammet Berke Tufançlı ise Fuat Taşkesenligil'e teşekkür ederek, "Bana kuçak açan Gençlikspor ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki zaman diliminde yapılacak olan yüzme yarışlarında Gençlikspor adına yine madalyalar kazanarak bu spor branşında Erzurum'un ismini en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.