YAŞAM Haber Girişi : 21 Temmuz 2020 22:56

HANİ 15 TEMMUZDA TAMAMDI!

HANİ 15 TEMMUZDA TAMAMDI!
Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 2019 yılı sonuna yetiştirilmesi planlanırken tamamlanamayan CAT-3 kurulum çalışmaları, bu yıl da bilmece olmaya devam ediyor.
TAM BİR BİLMECEYE DÖNDÜ!
Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 2019 yılı sonuna yetiştirilmesi planlanırken tamamlanamayan CAT-3 kurulum çalışmaları, bu yıl da bilmece olmaya devam ediyor.
ERZURUM MERAK İÇİNDE
Erzurum Havalimanı’ndaki CAT-3 sessizliği devam ediyor. Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 2019 yılı sonuna yetiştirilmesi planlanırken tamamlanamayan CAT-3 kurulum çalışmaları, bu yıl da bilmece olmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altlyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Temmuz ayında tamamlanacağına dair söz verdiği Ezrurum Havalimanı pistlerinde son durumun ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Temmuz ayının sona ermesine 10 gün kalmasına rağmen pistlerin henüz kullanılabilir durumda olmadığı öğrenilirken, çalışmaların bu şekliyle devam etmesi halinde Erzurum Havalimanı’ndaki CAT-3 yapılanmasının Ağustos ayında bile tamamlanamayacağı konuşuluyor.
ERZURUM İÇİN TEHLİKE ÇANLARI MI?
Uçakların sisli ve puslu havaların yanı sıra yağışlı havalarda bile rahatlıkla iniş yapabilmelerini sağlayan CAT-3 sisteminin yaz ortasına gelinmiş olmasına rağmen henüz bitirilmemiş olmasının Erzurum için tehlike çanları anlamına geldiğini düşünen Erzurum kamuoyu, “Bu sistemin kurulumunun ta geçen yıl tamamlanmış olması gerekiyordu, ancak bu başarılamadı. Bu yıl kaldığı yerden yeniden başlayan çalışmalar için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Temmuz ayını işaret etmiş ve hatta açılışına bile bizzat kendisinin geleceğini söylemişti. Temmuz ayı neredeyse bitmek üzere ama pistlerden halen daha bir haber yok” görüşünü dile getirdi.
HAVA ULAŞIMI TURİZM İÇİN OLMAZSA OLMAZ
Erzurumlu vatandaşlar, hava ulaşımının Erzurum’daki turizm sektörü için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl bunun bedelini çok ağır ödedik. Uçak iptalleri, rötarlar, iniş yapamayan uçakların başka şehirlere yönlendirilmesi gibi daha birçok sorunla karşılaştık. Bunun faturası kış turizmi için çok ağır oldu; umuyoruz aynı sorunları bu yıl yaşamayız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na sesleniyoruz. Çalışmaların Temmuz ayında tamamlanacağı ve pistlerin hizmete başlayacağını ifade etmişti. Ama şu ana kadar süreçle ilgili bir ses çıkmadı. Biz de merakla ve sabırsızlıkla bekliyoruz” dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.