YAŞAM Haber Girişi : 21 Kasım 2022 13:03

HER ŞEYE RAĞMEN!

HER ŞEYE RAĞMEN!
Siyasette önemli olan halka dokunabilmektir. Halka dokunan siyasetçiler her zaman ön planda olmuş ve bulunduğu bölgede başarı sağlayabilmiştir.

Usta Gazeteci Ayhan Türkez, Siyaset'de yapılan gönül belediyeciliği noktasında önelmi bir vurgu yaptı. işte Türkez'in o yazısı. 

Halka dokunmak ve Başkan Sekmen
Siyasette önemli olan halka dokunabilmektir. Halka dokunan siyasetçiler her zaman ön planda olmuş ve bulunduğu bölgede başarı sağlayabilmiştir. Halka tepeden bakmamak, insana dokunabilmek, toplumun taleplerine cevap verebilmek bir anlamda siyasetin en önemli noktasıdır. Bu dokunuşlar o siyasetçinin toplumda her zaman karşılığı olmasına vesile olmuştur.
Erzurum’da seçildiği günden itibaren halkın yanında olan toplumun önceliklerini göz ardı etmeyen ve ayrım yapmadan hemen herkesin yanında olmaya gayret eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu anlamda hemen herkesin takdirini toplamaya devam ediyor.
Şehrin turizminden sporuna, kültür ve sanatından ekonomisine kadar her noktaya ince dokunuşlar yapan ve desteğini esirgemeyen Başkan Sekmen ideolojik olarak ta hiçbir ön yargı olmadan toplumun her kesimine kucak açıyor.
Bugün Palandöken Kayak Merkezinin geldiği nokta onun eseridir.
Erzurumspor FK’nın her ne kadar transfer tahtası kapalı olmasına rağmen iki sezon süper lige yükselmesi dört kez üçüncü, ikinci ve birinci lig şampiyonluklarında katkısı en fazla olandır. Bu takım bugün 1. Ligde sahada mücadele edebiliyorsa yine onun sayesindedir.
Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Gürcükapı, Üç Kümbetler de yapılan çalışmalar onun eseridir.
Erzurum’un yüzlerce köyünde konaklar, meydan düzenlemeleri, prestij caddeleri onunla birlikte yapılmıştır.
Karanlığa gömülen şehir onunla birlikte ışıklandırılmış kentin kaybolmaya yüz tutmuş değerleri bu süreçte hatırlanmıştır.
Kültür ve sanat etkinlikleri, festivaller ve sportif organizasyonlarda hep lokomotif görevini üstlenen Başkan Sekmen Erzurum’a çok özel dokunuşlar yaptı, yapmaya devam ediyor.
Siyaseten yapılan eleştiriler belki yaptıklarından daha çok, çevresinde ona ayak uyduramayan kraldan çok kralcılık oynayanlardan.
Usta siyasetçi Sekmen, her şeye rağmen şehri ayakta tutmaya devam ediyor