SPOR Haber Girişi : 22 Aralık 2020 14:36

İŞTE HİKMET KARAMAN'IN ERZURUMSPOR KARNESİ!

İŞTE HİKMET KARAMAN'IN ERZURUMSPOR KARNESİ!
B.B. Erzurumspor’un teknik direktörlüğüne getirilen Hikmet Karaman, mavi beyazlı camianın yakından tanıdığı bir isim...
B.B. Erzurumspor’un teknik direktörlüğüne getirilen Hikmet Karaman, mavi beyazlı camianın yakından tanıdığı bir isim… 1998-1999 Futbol Sezonu’nda dönemin en üst ligi olan 1. Lig’de mücadele eden Erzurumspor’un başında tam 14 maça çıkan Hikmet Karaman, bu karşılaşmalardan 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 da mağlubiyet elde etti. Karaman, lig dışındaki diğer 3 galibiyetini ise, Türkiye Kupası karşılaşmalarında alarak mavi beyazlı ekiple birlikte toplam 7 galibiyete imzasını atmış oldu. 
Nokta25 Spor Servisi, Hikmet Karaman’ın bundan tam 22 yıl önce yaşadığı Erzurumspor serüvenini sizler için derledi.
İLK MAÇTAN 5-1 MAĞLUP AYRILDI… 
Hüseyin Çimşir’le yolların ayrılmasının ardından Teknik Direktörlük görevine getirilen Hikmet Karaman’ın yolu mavi beyazlı camia ile ilk kez 1998 yılında kesişti. 1 Temmuz 1998 yılında Erzurumspor’un Teknik Direktörü olan Karaman, ilk maçına Gençlerbirliği karşısında Prunea Florian, Kürşat Karakaş, Ömer Erdoğan, Alparslan Tice, Elvedin Beganoviç, Zafer Demir, Altay Can, Soner Neliker, Muzaffer Bilazer, Abdulkadir Şakşak ve Coşkun Birdal on biriyle çıktı. Karşılaşmanın henüz 10’uncu dakikasında Coşkun Birdal’ın kaydettiği golle Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçen mavi beyazlı ekip, daha sonra birbiri ardına yediği gollerle sahadan 5-1 mağlup ayrıldı. 
SERİ ADANASPOR MAÇIYLA BAŞLADI 
Hikmet Karaman’la ilk deplasman mağlubiyetini Gençlerbirliği karşısında alan Erzurumspor, ligin ikinci haftasında konuk ettiği Adanaspor’u 1-0 mağlup etmesini bildi. Mavi beyazlı takımın golünü ise, karşılaşmanın 3’üncü dakikasında yine Coşkun Birdal kaydetti. 
Hikmet Karaman’ın öğrencileri, 1998-1999 Futbol Sezonu 1. Lig’deki 3’üncü maçına Samsunspor karısında çıktı. Rakip takımın 4’üncü dakikada attığı golle 1-0 yenik duruma düşen mavi beyazlı takım, daha sonra Coşkun Birdal (2), Zafer Demir ve Kürşat Karakaş’ın golleriyle Samsunspor’u 4-2 mağlup etti. 
GALİBİYET SERİSİNİ GALATASARAY BOZDU 
Hikmet Karaman’lı Erzurumspor’un bir sonraki rakibi Kardemir Demir Çelik Karabükspor oldu. Mavi beyazlı ekip, evinde oynadığı maçı Ömer Erdoğan ve Coşkun Birdal’ın attığı gollerle 2-1 mağlup ederek, puanını 9’a yükseltti. 
Erzurumspor’un galibiyet serisi, İstanbul’da oynanan Galatasaray maçıyla son bulurken, sarı kırmızılı takım, mavi beyazlı ekibin filelerini tam 5 kez havalandırdı. Karşılaşmadan 5-0 mağlup ayrılan Erzurumspor, bir sonraki haftanın karşılaşmasında ise, evinde Trabzonspor’u misafir etti. 2-2’lik skorla sonuçlanan maçta mavi beyazlı ekibin gollerini Coşkun Birdal ve Mohamed El Badraoui kaydetti. 
BEŞİKTAŞ’A KARŞI GALİP GELEMEDİ, AMA… 
Teknik direktörlüğünü Hikmet Karaman’ın yaptığı Erzurumspor, ligin 7’nci haftasında Sakaryaspor’la deplasmanda karşılaştı. Coşkun Birdal’ın golüyle rakibi karşısında önce öne geçen mavi beyazlı ekip, daha sonra yediği golle karşılaşmadan 1-1’lik skorla ayrıldı. Galibiyet serisinin ardından bu kez de beraberlik serisi başlatan Hikmet Karaman’ın öğrencileri, Cemal Gürsel Stadı’nda konuk ettiği Beşiktaş’a karşı galip gelemese de, mağlup olmamayı da bildi. 2-2’lik skorla sonuçlanan karşılaşmada Erzurumspor’un gollerini Coşkun Birdal ve Mutlu Dervişoğlu kaydederken, Beşiktaş’ın bir golü ise Mehmet Özdilek’in (Şifo Mehmet) ayağından geldi. 
MAĞLUBİYETLER YENİDEN BAŞLADI
Erzurumspor, Hikmet Karaman yönetiminde çıktığı 9’uncu maçına MKE Ankaragücü ile çıktı. Deplasmanda oynanan maçı 3-0 kaybeden mavi beyazlı ekip, bir sonraki hafta ise evinde Antalyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Dadaş’ın üst üste aldığı mağlubiyetlere bir yenisi ise, 11’inci haftada Gaziantepspor maçıyla eklendi. Mavi beyazlı ekip, deplasmanda oynadığı maçı 3-0 kaybederken, mağlubiyet serisine Altay maçıyla son verildi. Karaman’ın öğrencileri Cemal Gürsel’de çıktıkları Altay maçını 2-1’lik skorla kazanırken, mavi beyazlı takımın gollerini ise Mutlu ve Mohamed El Badraoui kaydetti. 
DADAŞ KALESİNDE 6 GOL BİRDEN GÖRDÜ 
Hikmet Karaman’ın teknik direktörü olduğu Erzurumspor, sezonun en farklı yenilgisini Bursaspor karşısında aldı. Deplasmanda oynanan maçı 6-1 kaybeden Erzurumspor7un tek golünü Mohamed El Badraoui kaydederken, bu maçın ardından camiada huzursuzluklar da başlamış oldu. Hikmet Karaman, Erzurumspor’un başındaki son lig maçına ise, Kocaelispor karşısında çıktı. Her iki takımın da birbirlerine galip gelemedikleri maç 0-0 biterken, mavi beyazlı kulüp bu karşılaşmanın ardından Hikmet Karaman’la yollarını ayırdı. 
GALİBİYETLERİN 3’Ü DE KUPADA… 
Erzurumspor’la ligde 14 maça çıkan ve bu maçlardan 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 da mağlubiyet alan Hikmet Karaman, ligin yanı sıra Türkiye Kupası karşılaşmalarında da 3 galibiyet elde etti. Karaman’ın öğrencileri, Vanspor 1-0, Çanakkale Dardanelspor’u 2-0 ve Samsunspor’u da 2-1 mağlup etti. Mavi beyazlı ekibi kupadan eleyen takım ise, Sakaryaspor eledi. Erzurumspor bu maçına ise, Hikmet Karaman’ın ardından teknik direktörlüğe getirilen Ümit Kayıhan yönetiminde çıkmıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.