YAŞAM Haber Girişi : 23 Ekim 2020 14:59

"KALPAZAN" DEDİ MAHKEMELİK OLDU?

ERZURUM 13'üncü Bölge Eczacı Odası Başkanlığı, sosyal medya paylaşımında kendilerine 'kalpazan' diyen iş adamı İbrahim Gözütok hakkında 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.
Eczacılardan kendilerine 'kalpazan' diyen iş adamına tazminat davası
ERZURUM 13'üncü Bölge Eczacı Odası Başkanlığı, sosyal medya paylaşımında kendilerine 'kalpazan' diyen iş adamı İbrahim Gözütok hakkında 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Eczacılar Odası Başkanı Mahmut Uçar, "Kendisine o kelimeyi kullansak mutlaka o da bize dava açar" derken, İbrahim Gözütok, "Pandemi dönemi başlarken maskelerin 40 katı fiyatına eczanelerden satılmasını eleştirdim. Sert algılanmış, beni dava etmişler. Ben bu davada sözümün arkasında olacağım. Söylediğim sözde bir yanlışlık yok" şeklinde konuştu. Tartışmaya son noktayı mahkeme koyacak. Erzurum'da yaşayan bir kişi, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen şifre ile maske almak için gittiği eczanede yaşananları, 5 Mayıs günü sosyal medya platformu Facebook'ta paylaştı. Eczane çalışanlarının eleştirildiği paylaşımda, "Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen şifre ile Erzurum Cumhuriyet Caddesi'ndeki eczaneye gittim. Kutuyu açtı, çıplak elle maskeleri tek tek sayıp, o şekilde bana uzattı. Yaptığının doğru olmadığını söylediğimde, 'Bize böyle gönderiyorlar. Eldiven taksam daha kötü olur' vb., bir sürü bu işi istemeyerek yaptığını belirten ifadeler kullandı. Hiç kimse devletin yaptığı bu işleri sıradanlaştıramaz ve insanlara bu şekilde davranamaz. Ben şimdi 1 TL'lik maskeyi, 20 TL'ye satamadığı için zoruna gidiyor desem ön yargılı mı davranmış olurum?" ifadelerini kullandı.
'3'E ALIP, 20'YE SATTILAR
'Paylaşımın altına iş adamı İbrahim Gözütok da, "Bilakis 12'den vurmuş olursun hocam. Biraz amiyane olacak. Anadolu'da derler ki; 'İti, öldürene sürdüreceksin.' Eczaneler bu kalpazanlığı bir ay yaptılar. 3'e alıp, 20'ye sattılar. Devletim onlara bu işi vermiş, az bile yapmış. Ben olsam bunlara dikiş makinası aldırıp, maskeleri de bedava yaptırırdım" yorumunu yaptı.
Eczacıların tepkisine neden olan paylaşım ve yorum üzerine Erzurum 13'üncü Bölge Eczacı Odası Başkanlığı, soluğu adliyede aldı. Oda, iş adamı İbrahim Gözütok hakkında 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Gözütok'un hakaret söylemlerinin asla kabul edilemez olduğu vurgulandı
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.