GÜNDEM Haber Girişi : 30 Nisan 2022 15:56

KASAP ET, KOYUN CAN DERDİNDE!

KASAP ET, KOYUN CAN DERDİNDE!
Erzurum’da 15 Mayıs’ta sandık başına gidecek olan esnaf, Birlik Başkanlığına aday olan Rasim Fırat ve Hikmet Karaca’ya seslendi.

Poz vermeyin, iş yapın! 

Erzurum’da 15 Mayıs’ta sandık başına gidecek olan esnaf, Birlik Başkanlığına aday olan Rasim Fırat ve Hikmet Karaca’ya seslendi. Erzurum esnafı, son bir haftadır oda başkanlarıyla bir araya gelip destek pozları veren her iki adayı da eleştirerek, “Bu işler objektifler önünde öyle poz vermeyle olacak işler değil! Projelerinizi anlatın, neler yapacağınızı konuşun, esnafın çözüm bekleyen sorunları için formülleriniz neler, onları sıralayın!” çağrısında bulundu. Rasim Fırat’ın Erzurum’da 20 yılı aşkın bir süredir esnaf temsilciliği yaptığını anlatan ESOB’un esnaf üyeleri, “20 yıl önce ile bugün arasında mukayese yapabilen herkes iyi ya da kötü bir karara varabilir. Bunun yanında esnafa yönelik kimin hangi projesi var, bunlara da bakılabilir. Ama görünüş itibariyle hiçbir adayın esnafa yönelik çözüm reçetesi yok!” diye konuştular. 

POZ VERMEYİN, PROJEYLE GELİN! 

Adayların esnaf meslek odalarının başkanlarıyla bir araya gelerek destek pozları paylaşmalarına bir anlam veremediklerini dile getiren esnaf üyeler, “Hiç kimse kimsenin oyuna ipotek koyamaz, kimse kimsenin adına bu konuda bir açıklama yapamaz. Futbol takımı kadrosu gibi bir araya gelip seçim pozları vermenin bir anlamı da yok, gereği de yok! Hangi başkan adayının ne projesi varsa, ondan bahsetsinler! Örneğin senelerdir çıkmayan perakende yasası için Rasim Fırat hangi gayreti ve çabayı göstermiş, onu anlatsın, bilelim! Ya da Hikmet Karaca’nın sürekli artan Bağ-Kur primleriyle ilgili olarak esnafı rahatlatmaya yönelik nasıl bir formülü ve nasıl bir projesi var? Bize bunlarla gelsinler, bunları anlatarak oy istesinler!” şeklinde konuştular. 

ESNAF TERCİH DEĞİŞTİREBİLİR!

Öte yandan Mayıs ayının ilk 3 işgünü içerisinde yapılması gereken seçimler, Ramazan bayramı nedeniyle 15 Mayıs’a alındı. Mevcut Başkan Rasim Fırat ve Hikmet Karaca’nın yarışacağı seçimler için üçüncü bir aday bulunmazken, esnafın bu kez tercih değiştireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Şehrin yönetim kademesinde bulunan ve seçimle işbaşına gelenlerin artık yenilenmesi gerektiğini vurgulayan esnaf, “Aynı isimlerle geldiğimiz nokta ortada ve bu şehir adına artık yeni şeyler söylemek lazım” dediler.