YAŞAM Haber Girişi : 18 Kasım 2020 11:50

KİM KİME VURDU?

KİM KİME VURDU?
Sık sık şiddete maruz kalan sağlık çalışanları bu kez birbirlerinden şikâyetçi oldu. Erzurum’da aile hekimi olan Doktor Lokman Toksoy, şube müdüründen ‘dayak yedim’ gerekçesiyle darp raporu aldı. Kendini savunan İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli şube müd
Sağlıkçılar Mahkemelik Oldu!
Sık sık şiddete maruz kalan sağlık çalışanları bu kez birbirlerinden şikâyetçi oldu. Erzurum’da aile hekimi olan Doktor Lokman Toksoy, şube müdüründen ‘dayak yedim’ gerekçesiyle darp raporu aldı. Kendini savunan İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli şube müdürü İdris Kılıç ise ‘o da bana vurdu’ dedi. Konu mahkemeye taşındı.
Her iki sağlık çalışanının da iddiasına göre daha önceden aralarında tartışma yaşanan İdris Kılıç ve Dr. Lokman Toksoy, iş çıkışı sokakta karşılaşınca sözlü sataşma kavgaya dönüştü. Birbirlerinden şikayetçi olan taraflar, adli sürecin sonuçlanmasını bekliyor.
Birbirlerini suçladılar
Hasta yakınlarının uyguladığı şiddet haberleri ile sık sık gündeme gelen sağlık çalışanları bu kez birbirine girdi. Erzurum’da meydana gelen olayda her iki taraf da şikâyetçi oldu. Darp raporu alan aile hekimi Lokman Toksoy, şube müdürü İdris Kılıç hakkında kendisinden doktor olan eşi için hasta çaldığı iddiası ile iki senedir husumetli olduklarını söyledi. İddiaları kabul etmeyen Kılıç ise aile hekiminin hakkında açılan soruşturmayı yürütmesi nedeniyle kendisini daha önce de tehdit ettiğini belirtti.
Hastalarımı çaldı iddiası
Hastalarını Şube Müdürü İdris Kılıç’ın kendisiyle aynı aile sağlığı merkezinde görev yapan eşine kaydettirmek için personele evrak doldurttuğunu iddia eden Dr. Lokman Toksoy, “Aile hekimleri maaşlarını kendilerine bağlı hasta sayısına göre alır. İdris Bey, personelin hepsine evrak vererek eşine muayene olmak içim kaydolmalarını söylemiş ve geçirmiş. Ben de bunu duyunca dilekçe vererek şikâyetçi oldum. Ama lehime sonuçlanmadı. Orada bir husumetimiz oluştu. Sonrasında güya köylülerden biri beni şikayet etmiş. Gezici hizmette 3 yıldır para alıp köye gitmiyormuşum. Bununla ilgili dosya oluşturulmuş ve soruşturmanın başına da İdris Kılıç’ı vermişler. Kendisi de köye gidip tutanaklar tutmuş. Nasıl sordu, ne yaptı bilmiyorum. Sonuç olarak bana ceza puanı vermiş. Bu da benim aile hekimliğinde kalmamı olumsuz etkileyen bir şey. Bu şekilde karşılıklı husumetimiz devam ediyordu” dedi.
Darp raporu aldı
Geçtiğimiz ay tesadüfen karşılaştıklarını söyleyen Dr. Toksoy, “İş çıkışı Gez Mahallesi’nde bir ara sokakta tamirciye uğradım. Sonra arabama bindim, arkadaşımla telefonda konuşuyordum. İdris Kılıç da orada oturuyormuş, oğlu ile birlikte kaldırımdan geçiyordu. Bana söylenerek geçtiğini ve küfürlü konuştuğunu duydum. Kapıyı açıp ‘kime diyorsun’ dedim ve orada ağız dalaşına girdik. Bana saldırmaya çalıştı, etraftakiler araya girdi. O sırada bana vurdu, ben de gidip darp raporu alarak şikayetçi oldum. Şimdi adli sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
İddiaları kabul etmedi
Aile hekiminin hakkında açılan bir soruşturmayla ilgili kendisine saldırdığını ifade eden Şube Müdürü İdris Kılıç ise, “Kendisi 3 yıldır gezici hekim olarak sorumlu olduğu köye gitmediği halde devletten para almış. Bununla ilgili şikâyet geldi ve soruşturma açıldı. Beni de görevim doğrultusunda bu soruşturmayı yürütmem için yetkilendirdiler. Kendisiyle bunun dışında sorunumuz yoktu. Son bir aydır bu konudan dolayı bana karşı kin güdüyordu. Aramızdaki münakaşanın olduğu gün de evimin önüne gelerek yolumu kesti. Daha önce de yapmıştı. Kendisinin başkalarına beni kastederek ‘Soruşturma belli olsun bunu vuracağım’ dediğini duydum. O gün de bana saldırmak istedi ama başarılı olamadı. Ben darp raporu almadım ancak gidip şikâyetçi oldum. Şimdi mahkemenin sonucunu bekleyeceğiz” dedi
Kaynak: pusula gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.