YAŞAM Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 10:53

KİME NE ANLATIYORSUNUZ Kİ!

KİME NE ANLATIYORSUNUZ Kİ!
Ulaşım kalitesinin araç sayısı ve hizmet konusunda madalyaları hak eden Erzurum hijyen noktasında istenilen duruma bir türlü erişemedi.
Yolcular durumu artık abartıyor
Ulaşım kalitesinin araç sayısı ve hizmet konusunda madalyaları hak eden Erzurum hijyen noktasında istenilen duruma bir türlü erişemedi. Vatandaşların kişisel atıklarını çöp gibi toplu ulaşım araçlarına atmaktan imtina etmedikleri ise her gün karşılaşılan durum haline geldi.
Bir dönemler bakımsız olmalarıyla gündeme gelen toplu ulaşım araçları artık vatandaşların kötü kullanmasıyla göze çarpıyor. Neredeyse tamamı hizmet koşullarını sağlayan araçların vatandaşlarca kötü kullanılması sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor.
Toplu ulaşım araçlarının daha hijyen olması gerektiğini ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden vatandaşlar “toplu ulaşım araçları milli servetimizdir. Bu araçların bakım-onarımları zamanında ve özenle yapılması gerekiyor. Araçların çok hızlı şekilde çürüdüğünü gözlemliyoruz ve bu durum hiç iyi görünmüyor. Araçlarımızın şehrimiz için çok önemli olduğunu biliyoruz ve yolcuların biraz daha duyarlı olması gerektiğini söylemek istiyoruz” şeklinde konuştular.
Hijyen önemsenmiyor!
Şehir içi ulaşım araçlarının hijyen konusunda gün geçtikçe sorunlu hale geldiklerini ve bu durumun özenle ele alınması gerektiğini de belirten vatandaşlar “her gün binlerce insanın kullandığı bu araçların hijyen konusunda daha iyi noktada olması gerekiyor. Araçların fırçaları, paspasları ve motorla ilgili herhangi bir parçası bir anmada yolcuyla birlikte seyahat eder durumda olabiliyor. Üstüne bir de yolcuların çöpleri binince işin içinden çıkılmıyor. Bu kabul edilir gibi değil. Dolmuşlarımızın ne kadar temiz olduğunu da bu şekilde anlayabiliyoruz. Yetkililerin dolmuşların temizliği konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini belirtmek gerekiyor” diye konuştular.
Salgın da ciddiye alınmalı
Şehir içi dolmuşların olası salgın hastalıklara kapı aralayabileceğini ve durumun ciddiyetle ele alınması gerektiğini belirten vatandaşlar “kimi dolmuşlar kirden geçilmiyor. Yolcular maskelerini dolmuşlara atmaları kabul edilir gibi değil. Her an bir salgın oluşturabilecek potansiyeli taşıyorlar. Bu nedenle toplu ulaşım araçlarının daha hassas şekilde ele alınması hususunu belirtmek gerekiyor. Salgın hastalık türetebilecek noktada olan bu alanın bütün kurumlarca ele alınması gerekiyor.
Çocuklarımızın çok rahat şekilde hastalık kapabileceği bu alanların sürekli temizlik konusunda teyakkuzda olması icap ediyor. Yetkililerin bu konuyla birlikte şehir sağlığını güvence altına alabileceğini düşünüyoruz. Binlerce insanın bindiği bu gereçlerin şehir sağlığı için önemi her geçen gün daha da önemsenir olması da ayrıca önemli olacaktır” diye belirttiler.
Vatandaş üzerine düşeni yapmalı
Toplu ulaşım araçlarını kullanan insanların da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar “bu araçlar milli servetimizdir ve bu bilinçle kullanmalıyız. Daha sağlıklı ortamlar için herkesin el birliğiyle bilinçli davranması gerekiyor” diye eklediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.