GÜNDEM Haber Girişi : 03 Ağustos 2020 22:28

KORONAVİRÜS ERZURUM'U SARDI İDDİASI!

KORONAVİRÜS ERZURUM'U SARDI İDDİASI!
Tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs'te Erzurum'daki net rakamlar bir türlü açıklanmazken, ortaya atılan ididalar vatandaşları fazlası ile tedirgin etmeye başladı
Erzurum'da vaka sayılarında korkutan iddialar! 
Tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs'te Erzurum'daki net rakamlar bir türlü açıklanmazken, ortaya atılan ididalar vatandaşları fazlası ile tedirgin etmeye başladı. Birkaç gün öncesine kadar Vali Okay Memiş'in "günlük vaka sayıları 200'e yaklaştı" açıklamalarından sonra özellikle son günlerde Erzurum'da pozitif vaka sayılarında ciddi bir patlamanın yaşandığı ve özellikle'de şehir hastanesi başta olmak üzere Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının yüszde 60'ının COVİD-19'a yakalandığı ve karantiya altına alındığı ileri sürüldü. Yine iddialara göre, artan vaka sayılarından dolayı Palandöken Devlet Hastanesininde acil servis hariç tüm servislerin kapatıldığı ve bu hastanedeki sağlık personellerinin  diğer hastanelere kaydırıldığı belirtildi. Şehir Hastanesinde yüzde 70 orasında pozitif vakalı hastalar ile dolduğuda bir başka iddia. İşin en korkutucu boyutu ise Erzurum'da vaka sayılarının bin'e yaklaştığı dilden dile dolaşırken, yetkilerinin açıklama yapmaması ve telefonlara dahi çıkmaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. 
VALİ NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEK! 
öte yandan Valilik açıklamasına göre 13 pozitif vakanın karantina tedbirlerine uymayarak evde kalmadığı tespit edilmiş.Haklarında cezai soruşturma başlatılacağı açıklandı!. sosyal medyada ise vatandaşlar, koronavirüs salgınına karşı bildiğini okuyan va kanatina kurallarını dahi hiçe sayan şahıslar hakkında ilginç yaplaşımlarda bulunuyorlar. yapılan paylaşımlarda, "kasten adam öldürme veya teşebbüsünden yargılanmaları gerektiği kanaatindeyim. Bunlar da dahil tüm hastalara Allah şifa versin, ancak bile bile bulaşı yayan,toplumu riske sokan bu sorumsuz, terbiyesiz ,vicdansız kişiler teşhir edilerek toplum hayatından tecrit edilmeli, ayıplanmalı ve dışlanmalıdır .Bile bile ve keyfi bir şekilde başkalarının acısına sebep verecek ,ocaklar batıracak davranışlarda bulunan bu şahısların topluma katacağı hiç bir şey yoktur." ifadelerini kullandılar. 
Korona salgınına karşı tedbirlerinde yetersizliğinden yakınan duyarlı vatandaşlar, Vali Okay Memiş'e çağrıda bulunarak, "Ortalıkta dolaşan vaka sayıları eğer doğru ise , salgının ateşini düşürmek için Erzurum özelinde acilen sokağa çıkma yasağı dahil sert tedbirler düşünülmelidir. görüşlerine yer verdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Haluk odacı 04 Ağustos 2020 00:00

    Biran önce vali beyin acilen sokağa çıkma yasağı getirmesi lazım.yoksa bunun önü alınmaz.toplum olarakta benim düşüncem bu konuda çok lakayt bir toplumuz herşeyi hafife alıyoruz ve son pişmanlık fayda etmeyeceğini bilelim ve tedbirli olalım lütfen.

  • Selim 03 Ağustos 2020 00:00

    Kusura bakmayın devlet vatandaşına maske taktıramıyor, mesafe koyduramıyor ve covid olanı evde tutamıyorsa vaka sayısı ve ölü sayısı açıklamasının hiçbir anlamı kalmıyor. Erzurumda ne maske takan var ( gözle görülebilir düzeyde) nede evde kalan, vali bu ilin devlet tarafından pandemi kurulu başkanı ilan edilmişse vali bey ile giriş çıkışı yasaklayıp 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan ederek salgını hafifletebilirdi. Ama maalesef öyle şeyler oldu ki bu ilde seyircilere maç izlemesi için alanlar dolduruldu maskesizdi çoğusu. 15 temmuz bu ülkenin en önemli tarihi günlerinden biri olabilir ama siz kalkıp milleti kutlamalara çağırırsanız kusura bakmayın suçlu sizlersiniz. Bundan dolayı vaka sayısı ve ölümün açıklanmasına gerek yok.