GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 00:40

MAHMUT UÇAR'DAN BİR BAŞARI DAHA!

MAHMUT UÇAR'DAN BİR BAŞARI DAHA!
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, performansıyla kamuoyu araştırmalarına damga vurmaya devam ediyor.
Türkiye’nin en saygın anket şirketlerinden ORC’nin yaptığı “başarılı belediye başkanlarına” anketine “Doğu Anadolu İkincisi” olarak ismini yazdıran Başkan Uçar, salgınla mücadele döneminin de yıldızı oldu. Koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadeleyle göz dolduran Yakutiye Belediye Başkanı Uçar, sergilediği yüksek performansıyla bu kez araştırma şirketi SONAR’ın radarına takıldı. Başkan Mahmut Uçar, İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan büyükşehirlerin AK Partili 82 ilçe belediye başkanı arasında ilk üçe girmeyi başardı. Yüzde 67,5 oranındaki puan ortalamasıyla 30 büyükşehirin en başarılı 3’üncü ilçe belediye başkanı olan Uçar, Erzurum’un ve ilçesi Yakutiye’nin göğsünü bir kez daha kabarttı. 
82 BELEDİYE BAŞKANI ARASINDAN SEÇİLDİ 
SONAR Araştırma’nın yaptığı anket, büyükşehir olmayan 51 ildeki belediye başkanlarının yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan 30 büyükşehirde yapıldı. Toplamda 137 ilçe belediyesi dahil edilerek gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, AK Partili 82 belediye başkanı arasından üçüncülüğü elde etti. Sıralamada Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yüzde 70,4 puan ortalamasıyla birinci olurken, ikinciliğe yerleşen Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un puan ortalaması ise, yüzde 68,6 oldu. Bu arada Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ın söz konusu ankette elde ettiği puan ortalamasıyla zirve arasında sadece 3 puan bulunuyor oluşu ise, dikkatlerden kaçmadı. 
PANDEMİ DÖNEMİNE UÇAR DAMGASI 
Öte yandan aynı zamanda bir hekim olan ve İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütürken, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Yakutiye Belediye Başkanı seçilen Dr. Mahmut Uçar, salgın döneminde yürüttüğü çalışmalarla farkını ortaya koymuştu. Kurduğu özel ekiplerle cadde, sokak, işyeri, iş merkezi ve apartmanlar başta olmak üzere ilçedeki ortak tüm kullanım alanlarını sürekli dezenfekte ettiren Başkan Uçar, belediye bünyesinde faaliyet gösteren YAKMEK’leri ise, maske ve siperlikli maske imalatı için adeta teyakkuza geçirmişti. Vatandaşlara günlerce maske ve dezenfeksiyon setlerinin dağıtıldığı Yakutiye Belediyesi’nde, ayrıca pandemi döneminde işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa ise, Başkan Uçar’ın talimatıyla alışveriş kartı dağıtılmıştı. 
SALGINLA MÜCADELEYE ÇOK YÖNLÜ YAKLAŞIM 
Başkan Uçar, sağlık çalışanları, güvenlik güçleri ve çeşitli meslek mensuplarına siperlikli maske ulaştırılmasından, ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatılmasına varıncaya kadar çok yönlü olarak sürdürülen salgınla mücadele çalışmaları kapsamında sokak hayvanlarını da unutmamıştı. 
SONAR’ın yaptığı kamuoyu araştırması, pandemi dönemine damgasını vuran Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’ın başarısını adeta tescil ederken, ilçe sakinlerine ise, Yakutiye Belediyesi ile gurur duymak düştü.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.