YAŞAM Haber Girişi : 17 Aralık 2020 12:35

MARKA ŞAHİKA, BU AİLE HARİKA!

MARKA ŞAHİKA, BU AİLE HARİKA!
1976 yılında atılan küçük bir adımla başlayan ticaret serüveni, önce Erzurum’u ve ardından Türkiye ile birlikte bölgedeki birçok ülkeyi renklendirdi.
1976 yılında atılan küçük bir adımla başlayan ticaret serüveni, önce Erzurum’u ve ardından Türkiye ile birlikte bölgedeki birçok ülkeyi renklendirdi. Erzurum’un öz be öz yerli sermayesi olan Şahika Group, boya sektöründe farklılığın, uzmanlığın, güvenilirliğin ve kalitenin adresi haline geldi. Erzurumlu iş insanı Kenan Ardahanlı yönetimindeki Şahika Group, genç ve dinamik organizasyon yapısıyla sektörün en iddialı isimleri arasında gelirken, baba Kenan Ardahanlı ile oğulları Taner, Şener, Soner ve Mustafa Ardahanlı kardeşlerin yazdığı başarı hikayesi, Erzurum’un göğsünü kabartmaya devam ediyor. Faaliyetlerini 2000 yılından bu yana A.Ş. olarak sürdüren, Erzurum’un yanı sıra bölge ve Türkiye ekonomisine de katkılar sağlayan Şahika Group, çizdiği başarı grafiğiyle ailenin gücünü de ortaya koyuyor. 
ŞAHİKA’YI KENAN ARDAHANLI ANLATTI
Şahika Group Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ardahanlı, yaşama yepyeni renkler ve anlam katan Şahika Boya’nın ticaret serüveninin bundan 44 yıl önce başladığını söyleyerek, “1976 yılında küçük bir adımla başladı yolculuğumuz. O ilk adım bize çalışmayı, daha fazla çalışmayı, yorulmayı ve hak etmeyi öğretti. O ilk adım bize hayatın renklerini yeniden keşfetmeyi öğretti” dedi. 
Yıllar geçtikçe tecrübelerinin katlanarak arttığını, daha sonra bu tecrübenin cesarete, cesaretin ise, gelişime dönüştüğünü ifade eden baba Kenan Ardahanlı, “Bugün Türkiye'nin birçok ilinde 550 alt bayi ile hizmet veriyoruz. Yurt içi ticari faaliyetlerimizin yanı sıra Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkmenistan ağırlıklı olarak toplamda 9 ülkeye ihracat yapıyor ve ülke ekonomimize hiç durmadan katkıda bulunuyoruz” diye konuştu. 
ERZURUM’UN GURURU ŞAHİKA GROUP’TA YOK, YOK… 
Erzurum’un yerli sermayesi Şahika Group olarak 2 bin metrekare açık, 6 bin 200 metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını anlatan Ardahanlı, “Son teknolojileri kullanarak 6 bin ton üretim kapasitemizle 71 farklı ürünü ortaya çıkarıyoruz. Sürekli araştırıyoruz, çünkü biliyoruz ki, keşfedilmeyi bekleyen daha birçok şey var” ifadesini kullandı. 
Su bazlı antibakteriyel doğal ışımalı fosfor boyadan vücut ısısı ile renk değiştiren termal boyaya, alev almayan borlu boyadan ışıkla renk değiştiren fotokromik boyaya, oda sıcaklığını destekleyen termos boyadan meyve aromalı boyalara kadar hayata hem yeni renkler kattıklarını, hem de insan sağlığını koruduklarını söyleyen Kenan Ardahanlı, “İlk günkü heyecan ve ardından güç aldığımız paydaşlarımızın desteğiyle 40 yıldır hiç durmadan düşünüyor, araştırıyor, geliştiriyor ve üretiyoruz” şeklinde konuştu.  
“SEKTÖRÜN LİDER MARKALARIYLA ÇALIŞIYORUZ” 
Şahika’nın Erzurum başta olmak üzere Bursa ve Kayseri'de grup şirketlerinin bulunduğunun altını çizen Ardahanlı, şunları kaydetti: “Sürekli büyüme hedefimiz doğrultusunda Türkiye pazarında yaygınlığımızı artırırken, bölgesel gelişmişlik düzeyimizi batıya yaklaştırmaya çalışıyoruz. Polisan Boya, Kaleseramik, Dizayn Boru, Kalekim, Standox, 3M, Henkel, Knauf, Mardav, Akzonobel, Megaboard, Arslanlı, Baytek, Tezcan Galvaniz, Tema Banyo, Metal At, Seval, Emülzer, NSK Armatür, İzmir Fırça, Yücel Boru, Penta Armatür, Karbosan ve Selena gibi boya ve inşaat sektörünün lider markalarıyla birlikte çalışıyor, yaşam mimarlığına anlam kazandırıyoruz. Ticaretimizde olduğu gibi, hizmet kalitemiz, şevk ve heyecanımızla da Dadaş’ın farkını gözler önüne seriyoruz. Biz, işini seven, hizmet etmeyi, Erzurum başta olmak üzere ülkemiz için katma değer üretmeyi ön planda tutan bir aileyiz”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.