SPOR Haber Girişi : 26 Ağustos 2020 12:05

MARKETLER COVİD YUVASI?

MARKETLER COVİD YUVASI?
Marketler Kovid yuvası! Erzurum’da tırmanışa geçen salgın, vatandaşların tedbirsiz davranmaya devam ettiklerini ortaya koyarken, bu kervana şehirdeki marketler de dahil oldu.
Marketler Kovid yuvası!
Erzurum’da tırmanışa geçen salgın, vatandaşların tedbirsiz davranmaya devam ettiklerini ortaya koyarken, bu kervana şehirdeki marketler de dahil oldu. Zincir marketlerin yanında yerel marketlerin de salgın tedbirlerine uymadıkları gözlenirken, Sağlık Bakanlığı tarafından revize edilerek güncellenen hiçbir kurala uyulmaması dikkat çekiyor. Marketlerde alışveriş yapan müşteri sayısından, market içerisinde müşterilerin kullanımına sunulan dezenfektan ünitelerine varıncaya kadar birçok alanda seleyi adeta suya veren marketler, salgına neredeyse davetiye çıkarmaya başladı. Erzurum’daki birçok markette müşteri sayısı kuralına uyulmadığı gibi, sosyal mesafe kuralı da sürekli ihlal ediliyor. Market girişlerinde ve market içerisinde bulundurulması gereken dezenfektan ünitelerinin çalışır ve sürekli dolu olması gerekirken, Erzurum’daki birçok markette el antiseptiği bile bulundurulmuyor.
MARKETLERDE KURAL FALAN KALMADI!
Vatandaşların sıklıkla uğradığı ve temas ortamının en fazla olduğu mekanların başında gelen marketlerde, sebze ve meyve alışverişi için tek kullanımlık eldiven de bulundurulmuyor. Öte yandan haftanın belirli günlerinde indirimli satışa sunulan çeşitli ev araç ve gereçleri ise, marketlerde izdiham yaşanmasına neden olduğu gibi, bu durum market yetkilileri ve çalışanlarının da umurunda olmuyor. Vatandaşlar, Erzurum’da zincir marketler de dahil olmak yerel birçok marketin salgın tedbirlerine çoktan unuttuğunu dile getirerek, “Marketlerin girişinde bulundurulması gereken dezenfektan ünitelerinin dolu olduğunu hiç görmedik. Çalışanlar, ünitelerde dezenfektan bulunup bulunmadığını bile kontrol etmekten acizler. Sonra alışveriş yapan müşteri sayısı, kuralların tam tersi bir durum arz eediyor” diye konuştular.
MARKETLERDE KASA SIRASI TAM BİR FECAAT!
Temas ortamının en çok meydana geldiği noktaların ise kasa sırası olduğuna dikkati çeken bilinçli vatandaşlar, “Kasada sıra bekleyen insanlar sosyal mesafe kuralını unutmuş görünüyor. Çünkü herkes tren vagonu gibi birbiri ardına dizilmiş durumda. Sebze ve meyve alışverişi yapılan reyonlarda tek kullanımlık eldiven bulundurulması gerekirken, maalesef o da yok. İnsanlar ekmeklere dokunuyor, sebze ve meyveye dokunuyor, maske takanı var, takmayanı var. Bunları kim denetleyecek ve bu marketlere uymaları gereken kuralların olduğunu kim hatırlatacak, doğrusu çok merak ediyoruz” şeklinde konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.