GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ocak 2022 23:45

MEHMET ACA'DA BİR DEĞERİMİZDİR

MEHMET ACA'DA BİR DEĞERİMİZDİR
Erzurum değerlerine sahip çıkma konusunda hep gerilerde kalmıştır. Ne kadar Başarılı ve ne kadar sevilen biri olursanız olun maalesef sadece ve sadece Musalla taşına konulduğunuz zaman kıymetiniz bilinir.
ISLAK ADAM YAĞAN YAĞMURDAN KORKMAZ...
Erzurum değerlerine sahip çıkma konusunda hep gerilerde kalmıştır. Ne kadar Başarılı ve ne kadar sevilen biri olursanız olun maalesef sadece ve sadece Musalla taşına konulduğunuz zaman kıymetiniz bilinir. 
Erzurum'da son yıllarda bilinen en acı gerçek kaliteli göçün verildiği ve kalitesiz göçün alındığıdır. 
Karamsarlığın ve karalamaların bolca yapıldığı ilimizde çok çalışıp başarılı olmanız hatta ağzınızda kuş bile tutsanız birileri sizi yine çekemez ve şuursuzda eleştirmeye karalamaya çalışır. Dönüp arkamıza bir bakalım Erzurum'dan kimler ne şekil çekip gitti. Rahmetli İbrahim Erkal'ın  bile sitem ettiği "haramiler el koymuş bizlere yasak şehir" şarkısı bu tabloyu gözler önüne sermiyormuydu! 
Son zamanlarda birileri, işinde gücünde başarılı olan ve memleketi için bir şeyler yapmaya çalışan her alanda ikili ilişkileri ile takdir toplayan bir iş adamımıza saldırıp duruyor. 
Aslında bu yazıyı kaleme almak istemiyordum ama bir söz vardır ya "Sezarın hakkı Sezara" diye. işte bende birileri tarafından hedefe konulan ve acımasızca eleştirilen bu ismin birileri tarafından kötü lanse edilmesine ve kamuoyuna yanlış tanıtılmasına razı olamadım. 
Kimden mi bahsediyorum? 
MEHMET ACA' dan. 
Mehmet Aca'nın yaşam felsefesi "yardımseverlik".
Hem de her alanda...
Okullar, yurtlar, kampuslar, hastaneler, merkezler, parklar...
Kitap, defter, kırtasiye...
Oyuncak, alet - edevat, sağlık cihazları...
Onlarca çeşit...
Binlerce ton...
Kucaklar ve kalpler dolusu...
Ve işte böyle bir Erzurumlu iş insanının birilerini tarafından kamuoyuna kötü lanse edilmesine razı değilim. 
Birileri Mehmet Aca'nın yaptığı hayırseverliklerini, Memleketi için yapmaya çalıştığı işleri ve her kesimden büyük takdir toplayan ikili ilişkilerini görmezden gelerek yazıp çiziyor!. 
Biliyorum ki bu karalama kampanyasını yapanları Mehmet Aca hiç dikkate bile almıyordur. Ancak yine de adının eleştirilmesine mutlaka içerliyordur. 
Yazımın başında da dediği gibi Erzurum değerlerine sahip çıkmıyor! 
Değerlere sahip çıkılsaydı zaten Erzurum'da bugün Her alanda Türkiye'mizin en gözde ticaret merkezlerinden hatta ve hatta sanayi merkezlerinden biri olmaz mıydı. 
Bakın Bursa'ya Erzurumspor'un maçı için gittiğimde orda ki Erzurumlu iş adamlarının ne kadar başarılı ve Bursa da ne kadar söz sahibi olduklarına şahit oldum. 
Bu insanlarımızı Erzurum'da tutsaydık acaba Erzurum bambaşka bir Erzurum olmaz mıydı!. 
Ama gelin görün ki birileri kendi küçük vizyonları ile Bu tür başarılı iş insanlarımızı karalayarak Memleketimizden soğutup kaçırmayı becerebiliyorlar. 
Bakın ne güzel şeydir Güzel anılmak.
Bir çok yerde, İşte böyle kalıcı olmak.
İşte böylesine sevilmek.
İnsanın yaşarken de yaşam sonrasında da "kalıcı" olması ne güzeldir. 
Kime nasip olur?
Nasıl olur, nasıl başarılır?
İşte küçük zenginlikler bile kalıcı olma konusunda bir şans.
Bazen 8 derslikli bir okul. Bazen küçük bir sağlık ocağı.
Bir tıp aleti. Bir hastanede oda.
Öyle anlamlı şeyler ki bunlar.
Mehmet Aca'nın hayırseverlikte yaptığı bazı güzelliklerden bahsediyorum. 
Bu insanlara Erzurum'un ihtiyacı var. 
bir gerçekte var ki gidip Erzurum'un güney ilçelerine ve köylerine bakın Mehmet Aca'nın yoksul çocuklar için yaptığı güzel işlere. 
gönüllerde yer almak, sevilmek, saygı duyulmak bir insan için en önemli unsurlar değilmidir. 
sözümün özü şudur ki 
ISLAK ADAM YAĞAN YAĞMURDAN KORKMAZ...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.