YAŞAM Haber Girişi : 06 Eylül 2020 12:56

METRUK YAPILAR TEHLİKE SAÇIYOR?

METRUK YAPILAR TEHLİKE SAÇIYOR?
Yakutiye ilçesine bağlı Kazım Karabekir Paşa Mahallesi’nde oturan vatandaşların başı etraftaki metruk binalarla dertte. Harabeye dönen evlerin büyük risk taşıdığını söyleyen mahalle sakinleri, özellikle geceleri can güvenliklerinden endişe ediyorlar.
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Kazım Karabekir Paşa Mahallesi’nde oturan vatandaşların başı etraftaki metruk binalarla dertte. Harabeye dönen evlerin büyük risk taşıdığını söyleyen mahalle sakinleri, özellikle geceleri can güvenliklerinden endişe ediyorlar.
Mahallede oturan çocukların içerisinde oyun oynadığı evlerin çoğu yıkılmak üzere. İçki ve uyuşturucu kullananların uğrak yeri haline gelen metruk binaların yıkılmasını isteyen vatandaşlar, bölgede bir an önce kentsel dönüşüm uygulanmasını istiyorlar.
Pusula gazetesinden Manolya Bulut'un haberinde göre, Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Kınakına Sokak’ta yıkılmak üzere olan evler, risk oluşturuyor. Kullanılmayan binalarda mahallede oturan çocukların oyun oynamaları büyük tehlike arz ederken, metruk binalar geceleri ise suç batağına dönüyor. Binaların içerisine uyuşturucu kullanmak için gelenler olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, sokağa çıkmaktan korkar hale geldiklerini ifade ediyorlar.
Çocuğa istismar!
Metruk binaların birinde küçük yaştaki çocuğa istismar suçunun işlendiğini hatırlatan mahalle sakinlerinden Engin Gündoğdu, “ Cezaevine girdi çıktılar. İçki içiyorlar, fuhuş yapılıyor, uyuşturucu kullanılıyor. Bu eski evleri yıksınlar, biz rahata erelim. Kimse çocuğunu dışarı bırakamıyor. Benim yanımda kalan küçük torunum var. Çocukların yanında bekçi gibi bekliyorum. Bensiz aşağıya inmesine izin vermiyorum. Alıp gidecekler diye korkuyorum. Her türlü pislik var. Allah rızası için bize bir yardım etsinler. Belediye başkanımıza sesleniyorum, bu evleri yıksınlar. Boş evlerin demirlerini çalmaya geliyorlar, bizim evlerimize de dadanıyorlar. Biz artık ne yapacağımızı şaşırdık. Demir kapılarımızı, korkulukları bile çalmaya çalışıyorlar. Her türlü tehlike ile karşı karşıyayız” dedi.
Birinin ölmesi mi gerek?
Mahalleli Memduh Özer ise, “Mahallede imkanı olan evini bırakıp gitti. Bizler mecburen kaldık. Evlerimiz çok eski, yıkılmak üzere. Oturduğum evde bile yağmur yağınca su basıyor. Mahallede birkaç aile kaldık. Kimseye sesimizi duyuramadık. Boş kalan evler de suç yuvasına döndü. Geceleri içki içenler, uyuşturucu kullananlarla doldu. Gündüzleri de çocuklarımız sokakta oyun oynuyorlar. Her an üzerlerine yıkılacak diye korkuyoruz. Bazı binaların taşları dökülmeye başladı bile. Bunların bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Lütfen bize yardım etsinler. Burada bir sürü olay yaşandı, illa birinin canından mı olması gerek” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.