SİYASET Haber Girişi : 15 Mayıs 2023 10:21

MEVCUDU KORUDULAR

MEVCUDU KORUDULAR
AK Parti İl Başkan İbrahim Küçükoğlu ve MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İl başkanları sonuçları değerlendirdi
Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Cumhur İttifakı olarak hedefimiz 6-0’dı, nasip böyleymiş. Seçmenin bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız” dedi. MHP İl Başkanı Adem Yurdagül ise, “Seçimlerin en sürpriz yapan partisi olduk. Türkiye genelinde anketçilerin öngörüsünün hiç biri tutmadı” diye konuştu.
Yeni şeyler söyleme zamanı
Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Erzurum’da seçimleri okumak gerekirse AK Parti olarak biz vekil sayımızı koruduk. Sandalye sayımızda her hangi bir değişme olmadı. Cumhur İttifakı açısından baktığımızda da Milliyetçi, Hareket Partisi de mevcut sandalye sayısını korudu. 2018 seçimlerine oranla Cumhur İttifakı olarak yine 5-1 yaptık. Hedefimiz 6-0’dı, nasip böyleymiş. Seçmenin bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız. Artık Erzurum için yeni şeyler söylemenin zamanı” dedi.
Anketçilerin öngörüsü tutmadı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ise değerlendirmesinde, “ Milliyetçi Hareket Partisi seçimlerin en sürpriz yapan partisi oldu. Türkiye genelinde anketçilerin öngörüsünün hiç biri tutmadı. Biz gücümüzün ve vatandaşın desteğinin farkındaydık. Türkiye genelinde çıkan sonuçlar bizin için sürpriz olmadı. Erzurum’da Cumhur İttifakı olarak 6-0 alıp tulum çıkarmayı hedefliyorduk. Ancak 2018 seçimlerimdeki gibi sandalye sayımızı koruduk.  Bu sonuçların hem ülkemiz açısından hem şehrimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.