SİYASET Haber Girişi : 03 Eylül 2020 12:15

MHP'DE UĞUR PASİN DEPREMİ?

MHP'DE UĞUR PASİN DEPREMİ?
MHP Yakutiye İlçe Başkanı Uğur Pasin'in beklenmedik şekilde görevden alınması MHP'de partilileri isyana sürükledi.
MHP'de Yakutiye ilçe Başkanı Uğur Pasin'in görevden alınmasının yankıları sürüyor. 
Milliyetçi Hareket Partisi'inde Erzurum ilçe Başkanlıklarının kongreleri yapılırken, Yakutiye İlçe Başkanı Uğur Pasin, kendi kongresine bir hafta kala görevden alınmıştı. Erzurum''da başarılı ilçe başkanları arasında yer alan ve Parti tabanında sevilen bir isim olan Uğur Pasin'in beklenmedik bir şekilde görevden alınması, partililerin büyük tepkisine neden oldu.  
1993 den 1999 kadar Erzurum Ülkü Ocakları teşkilatlarında çeşitli kademelerde,  2000 den 2003 yılına kadar Kıbrıs Ocak yönetiminde,  2014-2015 İzmir Bayraklı İlçe Başkanlığında Teşkilat Başkanlığı,  2015 - 2016 yılları arasında MHP Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliği,  2016-2020 MHP Yakutiye ilçe başkanlığı yapmış olan, Uğur Pasin’e yapılan bu muamele partilileri adeta isyan ettirdi. Adı daha önce İl başkanlığına aday olarak geçen ancak "görev istenmez verilir" mantığını hep ön planda tutan Uğur Pasin, Genel Merkez kararı ile beklenmedik bir şekilde İlçe Başkanlığından alındı. Pasin'in görevden alınması parti tabanında çok etkisine neden olurken, sosyal medya'da paylaşımlar yapan MHP'liler Genel Merkezin yanlış karardan bir an önce geri dönmesini istediler. Partililer, özellikle İl Başkanı Naim Karataş'ın kendisine rakip olarak gördüğü kişileri pasifize etme girişimi yaptığını görüşünü savunuyorlar. Yıllardır Yakutiye İlçe Başkanlığı görevini layıkı ile yapan Uğur Pasin ise, günler sonra sessizliğini bozdu ve sosyal medya aracılığı ile zehir zemberek bir veda açıklaması yaptı. Uğur Pasin'in çok konuşulacak açıklaması şöyle! "Mensubiyetinden her dem şeref duyduğum, onur ve şahsiyet abidesi ülkücü camiam, bizleri temiz, pak hesapsız yüreklerinde misafir eden kıymetli gönül dostlarım,
dört yıldır görev yapmaktan onur duyduğum Yakutiye ilçe Başkanlığı görev sürem nihayete ermiş bulunmaktadır. Bu süre zarfında bilmeyerek kırdığım, incittiğim arkadaşlarımız olmuş olabilir. Öncelikle sizlerden helallik istiyorum. Görev süresince bu kutlu görevi, mensubu bulunduğum yüksek değerlere bağlı kalarak, Büyük azim göstererek en iyi şekilde icra etmeye çalışsamda, sizlere layık olamamanın endişesi içinde hoşgörü ve anlayışınıza sığınıyorum. Lütfen beni mazur görün. Bu güne kadar bizleri biz yapan, destek veren, ancak ve ancak talipli olduğumuz yüce gönüllerinde yer veren, yönetim kurulu arkadaşlarıma, tüm faliyetlerimizde bizleri destekleyen şahsiyet ve mana katan yol ve dava arkadaşlarıma, girdiğim her zorlukta bizlere yol gösteren büyüklerime sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Lütfen kabul buyurun. 
MHP Yakutiye ilçe başkanlığının 05.09.2020 tarihinde yapılacak olan 5.olağan kongresinde o şerefli göreve aday değilim. Şimdiden aday olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hiç şüphem yok ki bayrağı teslim alacak olan arkadaşımız görevini en güzel şekilde layıkıyla yapacaktır.
Bu bir yol ayrımı değildir.
Bilakis kutlu yürüyüşümüzün başlangıcıdır.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi; satanlardan, yılanlardan, kaçanlardan olmayacağız.
Öncelikle liderimizin ve genel merkezimizin il kongre sürecini ve stratejisini belirlememiş olması, önümüzdeki süreçte bizleri nelerin beklediğini şimdiden ortaya koymak, bizi dalalete sürükleyeceği kanaatindeyim. Şüphesiz davasını yarı yolda bırakmamış, dar ve zor gününde satmamış ve arkadan hançerlememiş; Ülkücü hareketi daha başarılı temsil edeceğine inanan , şehrimizde teşkilatlarımızı daha büyük başarılara taşıyabilme inancı , birikimi ve kararlılğında olabilen; Davasına , liderine, teşkilatlarına saygı ve bağlılıkta ihanet etmemiş olan , Erzurum’da Ülkücü hareketin birlik ve bütünlüğünün temsilcisi olabilecek, harekatı daha üst noktalara taşıyabilecek teşkilatlara şu anda olduğu gibi her zaman ihtiyaç duyulmuştur. Her ülküdaşımın aday olmaya hakkı vardır ve saygı ile karşılanmalıdır.!
Kamuoyunu ve kıymetli dava arkadaşlarımı saygılarımla tazim ederim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.