SİYASET Haber Girişi : 08 Ağustos 2022 10:22

MUHALEFETE GEREK YOK Kİ!

MUHALEFETE GEREK YOK Kİ!
Sağ olsunlar, muhalefet boşluğunu onlar dolduruyorlar. Yani öyle akıl almaz tutum ve tavırlar içerisine giriyorlar ki, gelinen noktayı değerlendirirken bizler şunu diyoruz: “AK Parti’nin muhalefete ya da düşmana ihtiyacı yok ki!

Ülkemizde muhalefetin durduğu nokta belli; hepimiz biliyoruz ki, onların millete dair hiçbir plan ve programları yok. Onlardaki tek gayret, varsa-yoksa Erdoğan düşmanlığı. Hatta işi öylesine ileri götürüyorlar ki, “Erdoğan gitsin de, ülkenin başına ne geliyorsa gelsin” pozisyonuna düşüyorlar. 
Peki, muhalefet bu durumda da, iktidara mensup teşkilatlar ne alemde
Sağ olsunlar, muhalefet boşluğunu onlar dolduruyorlar. Yani öyle akıl almaz tutum ve tavırlar içerisine giriyorlar ki, gelinen noktayı değerlendirirken bizler şunu diyoruz: 
“AK Parti’nin muhalefete ya da düşmana ihtiyacı yok ki! Çünkü en büyük zararı kendi kendilerine zaten kendileri veriyorlar!” 
Bana göre teşkilatçılık yerelde başlar ve teşkilatların en yakın yol arkadaşları ise yerel yönetimlerdir. Yani yerel yönetimlerin elde ettiği başarısızlık nasıl ki teşkilatları yakından etkiliyorsa, başarı da aynı şekilde teşkilatların elini güçlendirir. Ben birçok ilin AK Parti teşkilatlarına ait sosyal medya hesaplarını gözden geçirdim. Ve birçoğunda dikkatimi ne çekti biliyor musunuz? AK Parti’nin İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatlarının tamamı, partili belediyelerine o kadar sarılmış, o kadar sahip çıkmış ki, en basitinden belediyenin yola serdiği asfalt bile ustaca pazarlanmış. Yani teşkilatlar, belediyeler tarafından halka verilen hizmeti ne olduğuna ve nasıl yapıldığına hiç bakmadan sahiplenmiş, övgüler dizmiş, yere göğe sığdıramamış. 
Gelelim Erzurum’a!
Büyükşehir de dahil olmak üzere Erzurum’da AK Parti’ye mensup onlarca belediye var, ilaveten içlerinde Cumhur İttifakı belediye başkanları da var. Hizmet vermişler,veriyorlar, yatırım yapmışlar, yapıyorlar. Üstüne üstlük belediye Başkanlarımız anket firmaları tarafından da yılın en başarılı Belediye Başkanları seçiliyorlar. Ama ilginçtir, Erzurum’daki belediyelerin hizmetleri ve yatırımları AK Parti teşkilatlarının umurunda bile olmamış. Bu durum ne il Teşkilatının dikkatini çekmiş, ne ilçe teşkilatlarının umurunda olmuş, bu hizmetleri ne Kadın Kolları görmüş, ne Gençlik Kolları görmüş. Hemen hepsinin sosyal medya hesaplarını teker teker inceledim ve gördüm ki hepsi de yukarıya şirinlik yapma derdine düşmüş. 
Büyükşehir Belediyesi şehrin dört bir yanında kentsel dönüşüm hamlesi yapmış, kimin umurunda? Palandöken Belediyesi süt ve süt ürünleri tesisi kurmuş, kadınları istihdam etmiş ve üretime dönük bir yatırım yapmış, kimin umurunda? Yakutiye Belediyesi sıfır atık tesisi kurmuş, çevre yatırımı yapmış, kimin umurunda? Aziziye Belediyesi Termal Sera yapmış, tonlarca domates üretmiş, yarı olimpik havuz yapmış ilçeye kazandırmış, kimin umurunda? Pasinler Belediyesi Termal Otel yapmış, Horasan Belediyesi kırsal yatırımlara yönelmiş, Oltu, İspir, Aşkale, Çat ve daha birçok ilçede birbirinden güzel işlere imza atılmış, kimin umurunda? 
Yani kusura bakmayın da, teşkilatçılık böyle olmaz! Erzurum’daki belediyelerin performansı başka illerde olsa, yemin ediyorum alkışlamaktan teşkilatların elleri sızlar. Ama söz konusu Erzurum olunca, durum maalesef böyle. 
Şimdi ben teşkilatlara şu soruyu sormak istiyorum: 
“Belediyelerinizin bu performansıyla hele de şu dönemde gurur duymayacaksınız da, sahi daha ne zaman duyacaksınız? Bu hizmetlere ve bu yatırımlara hele de şu dönemde sahip çıkmayacaksınız da, sahi ne zaman çıkacaksınız?”
Bu yüzden yukarıdaki cümleyi yeniden kuruyor ve diyorum ki: 
“AK Parti’nin Erzurum’da düşmana ya da muhalefete ihtiyacı yok ki! Kendi kendilerine zaten yetiyorlar”