GÜNDEM Haber Girişi : 25 Şubat 2021 21:41

NE DENETİM VAR NEDE TEDBİRLERE UYAN!

NE DENETİM VAR NEDE TEDBİRLERE UYAN!
Aylardır vaka sayılarındaki düşüş ile gündemde olan Erzurum, son birkaç hafta içinde yeniden yükselişe geçinde çok riskli iller arasında ilk ona girdi. hal böyle olunca da tedbirlere riayet eden vatandaşlar, sorumsuzluk sergileyenlere ateş püskürdü.
Vaka sayısında artış olan Erzurum'da halk kurallara uymayanlara tepkili
Aylardır vaka sayılarındaki düşüş ile gündemde olan Erzurum, son birkaç hafta içinde yeniden yükselişe geçinde çok riskli iller arasında ilk ona girdi. hal böyle olunca da tedbirlere riayet eden vatandaşlar, sorumsuzluk sergileyenlere ateş püskürdü. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamada 15 -21 Şubat tarihleri arasında Doğu Anadolu Bölgesi'nde koronavirüs vaka sayıları nüfusa oranla en fazla artan ikinci il olan Erzurum'da vatandaşlar, bazı kişilerin tedbirlere uymamasından yakındı.
Erzurum'da geçen hafta her 100 bin kişide 37.71 olan haftalık vaka sayısının 50.90'a yükselmesi tehlikenin boyutunu da gözler önüne serdi. daha önce uygulanan sıkı denetimlerin gevşemesi buna paralel olarak da sorumsuzluk sergileyen vatandaşların "bana bir şey olmaz" mantığı ile tedbirlere ve kurallara uymaması Erzurum'un vaka sayısındaki artışına neden oldu. Bazı esnaf kesimlerinin kısıtlama nedeniyle aylardır kapalı olması bir tarafa, özellikle büyük marketler başta olmak üzere AVM ve siyasi parti kongrelerinin de peş peşe yapılması ile birlikte vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanıyor.  
DENETİM YOK GİBİ! 
Erzurum'da işin bir başka ilginç yanı ise denetimlerin çok gevşemesi. Hatta hiç olmaması! Her gün yüzlerce insanın girip çıktığı AVM'ler başta olmak üzere büyük marketlerde ne hijyen nede mesafe kuralı var. üstüne üstlük marketlerde gerek çalışan personeller ve gerekse içeri vatandaşlarında maske takma zorunluluğuna uymaması da dikkat çeken bir başka önemli konu. Vatandaşlar ise başta valilik kanadı olmak üzere, yetkililerin denetimlere çok daha fazla önem vermesini isterken, caddelerde maskesiz gezen sorumsuz insanlara polisin bile müdahale etmemesinden yakındılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.