YAŞAM Haber Girişi : 14 Kasım 2020 09:23

OLACAĞI BUYDU! KİMSE 2 KEZ UYARILMAYACAK?

OLACAĞI BUYDU! KİMSE 2 KEZ UYARILMAYACAK?
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir kısıtlamayı duyurdu. Buna göre özellikle vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklar ile toplu ulaşım duraklarında sigara içilmesi yasaklandı.
Başa Dönüyoruz!
Erzurum Valisi Okay Memiş’in başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeni yasakla birlikte uygulanacak tedbirleri paylaştı.
Ülke genelinde artan vaka sayıları ile birlikte yeni kısıtlamalar getirildi. İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar, özellikle trafiğe kapalı olanlar, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içilmesini yasakladı. Genelgede 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları ise valiliklerin inisiyatifine bırakıldı.
Erzurum Valisi Okay Memiş’in başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, kent genelinde uygulanacak yeni tedbirler aldı. Özellikle kalabalığın yoğun olduğu açık alanlarda sigara içerken vatandaşların maskelerini indirdikleri gerekçesi ile bu alanlarda sigara içme yasağı getirildi.
Maske takmama cezası, İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda 900 TL olarak belirlendi. Sigara içmenin yasak olduğu alanlarda maske çıkarıldığı için maske takmama cezası verilecek.
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik kısıtlama getirildi. Alınan karara göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar gün içerisinde saat 10.00­-16.00 arasında sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında sokağa çıkmaları kısıtlanacak.
İkinci kez uyarılmayacak
İl genelinde alınan diğer tedbirler göre insanların toplanmalarına yol açacak hiçbir faaliyet yapılmayacak.  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Kontrol timleri’ oluşturulup okulların rehberler doğrultusunda çalışıp çalışmadığının sıkı denetimi, öğrenci, öğretmen ya da çalışanlardan pozitif veya temaslı olanların takipleri yapılacak. Daha önceki alınan Hıfzıssıhha Kurul Kararları doğrultusunda toplu taşıma araçlarında maske ve mesafe kurallarına çok sıkı bir şekilde riayet edilmesi, kurallara uymayan yolcu veya sürücüler hakkında ikinci bir uyarıya ihtiyaç duyulmaksızın idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.
Kaynak: pusula gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.