YAŞAM Haber Girişi : 01 Temmuz 2022 12:42

ÖLÜM YOLU BİLDİĞİNİZ GİBİ!

ÖLÜM YOLU BİLDİĞİNİZ GİBİ!
Erzurum Çat ve Bingöl arasında ulaşımı sağlayan ve hemen her yıl ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği karayolunda yeni acılar adeta “geliyorum” diyor.

Birilerinin ölmesimi gerekli?
Erzurum Çat ve Bingöl arasında ulaşımı sağlayan ve hemen her yıl ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği karayolunda yeni acılar adeta “geliyorum” diyor.
YENİ ACILAR YÜKLENİYOR…
Erzurum Çat ve Bingöl arasında ulaşımı sağlayan ve hemen her yıl ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği karayolunda yeni acılar adeta “geliyorum” diyor. En son iki üniversite öğrencisinin can verdiği güzergahla ilgili olarak henüz bir adım atılmazken, vatandaşlar ise yöneticilere ateş püskürüyor. “Bu yolda tedbir alınması için illa da katliam olması mı gerekiyor?” diye soran Dadaşlar, merkezle Erzurum Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayan yolda orta refüjlerin yaya geçişlerine kapatılmasını istiyor. Üstgeçitleri kullanmak yerine trafiğin hızla aktığı karayolundan karşıya geçmeye çalışanların dikkat çektiği güzergâhta, her gün birçok kişi kaza atlatıyor. Karayoluyla ilgili olarak ne Erzurum Valiliği, ne de Büyükşehir Belediyesi’nden bir ses çıkmadığını dile getiren vatandaşlar, “Bu yolda en son iki genç fidan can verdi. Daha önce de bu yolda birçok kaza oldu ve yine çoğu öğrenci olan gençler hayatını kaybetti. Yoldaki orta refüjü yaya geçişlerine kapatmak için ne olması gerekiyor? Yetkililerin harekete geçmesi için her kazada en az kaç kişinin ölmesi gerekiyor ki, burayla ilgili tedbir alınsın?” diye sordular.
YENİ ACILAR MI YAŞANMALI?
İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Trafik teröründen bahseden kurumlar, her nasıl oluyorsa bu yolda yaşanan teröre göz yumuyorlar! Bu yolu hastaneye kadar karşılıklı yaya geçişlerine kapatmak bu kadar mı zor? Bütçe mi yok, para mı yok? Her şeyden önemlisi insan hayatının bu kurumlar için hiç mi önemi yok? Daha neyi bekliyorlar? Yoksa yeni acıların yaşanmasını mı bekliyorlar?” diyerek, bu yolun artık ölüm yolu olmaktan çıkartılması çağrısında bulundular.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi meclisine teklif bile sunulduğunu, ancak sunulduğuyla kaldığını kaydeden vatandaşlar, “Konuşulduğuna göre, buraların kapatılmasını oradaki esnaf istemiyormuş! Eğer doğruysa esnafın kazanacağı para, toprağa düşecek bedenlerden çok daha mı önemli?” şeklinde konuştular.