YAŞAM Haber Girişi : 10 Eylül 2020 16:39

REKABET İŞE YARIYOR?

REKABET İŞE YARIYOR?
Erzurum’da ekmek fırınları arasındaki rekabet vatandaşın yüzünü güldürdü. Pandemi döneminin başlangıcıyla birlikte 1,25 liradan satılması kararlaştırılan ekmek, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren 1 liradan satılmaya başlandı.
 Erzurum’da ekmek fırınları arasındaki rekabet vatandaşın yüzünü güldürdü. Pandemi döneminin başlangıcıyla birlikte 1,25 liradan satılması kararlaştırılan ekmek, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren 1 liradan satılmaya başlandı. Marketlerde ekmeğin fiyatının 1 lira olmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde zincir marketlerin de harekete geçmesi bekleniyor. A101, BİM ve ŞOK gibi zincir marketlerde ekmeğin 75 kuruşa düşmesi beklenirken, sürecin keyfini en çok da vatandaş çıkartıyor. Ekmeğin 1 liraya düştüğünü öğrenen vatandaşlar, “Zaten ekmeğin 1,25 liradan satılıyor olması hataydı. Fırıncıların yersiz inadı yüzünden durum bu noktaya geldi. Çünkü kendileri de ekmeğin 1,25 liradan satılmasının yanlış oldufğunu biliyorlardı. En sonunda bizim sözümüze geldiler” diye konuştular. 
HAKSIZ REKABET YÜZÜNDEN FİYATLAR DÜŞTÜ 
Erzurum’daki fırıncılar, ekmek fiyatlarını aralarındaki haksız rekabet yüzünden indirmek zorunda kaldılar. Tarihin hiçbir döneminde bir araya gelemeyen ve aralarında sürekli çekişme olan fırıncılar, bu dağınıklıkları yüzünden korsan fırınlarla da mücadele edemediler. Erzurum’da 20’den fazla korsan fırının bulunduğu ileri sürülürken, aralarında herkesin yakından tanıdığı marka ve isimler de yer alıyor. Fırıncılar Odası’nın korsan fırınlara karşı en küçük bir adım atmadığından yakınan işletmeciler, aynı şekilde belediyecilerin de çoğu ruhsatsız bu fırınlara karşı kayıtsız kaldıklarını dile getirdiler.
BİR POĞAÇA 3 TANE EKMEK DEMEK Öte yandan vatandaşlar ise, fırıncıların sürekli maliyetlerden dert yandıklarını ifade ederek, “Fırıncılar ekmeğin yanı sıra pasta, çörek, poğaça gibi ürünler de satıyorlar. Bir tane poğaçayı 2-3 lira arasında değişen fiyatlardan satan fırıncılar, zaten parayı buradan kazanıyorlar. Yani bir poğaçaya verilen parayla şu anda 3 tane ekmek alabilmek mümkün. Bu ekmeğin ucuz olduğunu göstermez; bu tam tersine fırıncıların diğer ürünlerden zaten fazlasıyla para kazandıklarını gösterir. Zincir marketler de inşallah devreye girer ve ekmeğin fiyataı 75 kuruşa kadar düşer” şeklinde konuştular
Kaynak Yenigün gazetesi 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.