GÜNDEM Haber Girişi : 19 Aralık 2022 09:32

REZİL ADAM'A BİR TEPKİDE SADIK ÇAT'TAN

REZİL ADAM'A BİR TEPKİDE SADIK ÇAT'TAN
Peygamber efendimize hakaret eden Öğretim görevlisi Uğur Kutay'a bir tepkide Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat'tan geldi. 

Öğretim üyesine tepkiler çığ gibi büyüyor
Peygamber efendimize hakaret eden Öğretim görevlisi Uğur Kutay'a bir tepkide Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat'tan geldi. 
Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki derste Peygamberimize (sav) hakaret ve hadislerle alay etti. Kutay, itiraz eden bir öğrenciye “Sen İslam propagandasının dayattığı zekanın bir ürünüsün” karşılığını verdi.
Yıldız Teknik Üniversitesi, eşi görülmemiş bir alçaklığa sahne oldu. Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, derste Peygamber Efendimiz’e (SAV) ağza alınmayacak hakaretler etti. Skandal 5 Aralık’ta yaşandı. Senaryo Yazımı dersinde müfredat dışı konulara giren Kutay, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) ağır hakaretler etti.
ŞEHİTLİKLE ALAY ETTİ
Şehit aileleri ve şehadet kavramına da dil uzatan Kutay, inananları, cesetlere ilgi duyan nekrofili hastalarıyla da ilişkilendirdi. Öğrenciler ise bu çirkin sözlere tepki gösterdi. “Müslümanların yaptığı saçmalıkları İslam’a atfedemeyiz” diyerek karşı çıkan bir öğrenciye Kutay “Sen İslam propagandasının dayattığı zekanın bir ürünüsün” karşılığını verdi. Çirkin ifadelerden rahatsız olan öğrenciler, bir dilekçe ile derste yaşananları Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne bildirdi. Kutay’ın daha önce de alanı olmadığı halde dini konularda yorum yaptığı, İslam’a ve Müslümanlara hakaret ettiği öğrenildi.
Öğretim görevlisi Uğur Kutay'ın bu rezilliğinin ortaya çıkmasının ardından tepkilerde ardı ardına gelmeye başladı. Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat, büyük bir hadsizlik gösteren ve İslam karşıtlığı yaparak Peygamber Efendimize hakaret eden Uğur Kutay'a çok sert tepki gösterdi. Kutay'ın akıl tutulması yaşadığını ve  iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimiz'e hadsizce iftira atan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Uğur Kutay'ı şiddetle kınadıklarını belirtti. Sadık Çat, "kendisini kaybeden bu müfterinin gerekli cezalı alması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İslam karşıtı bu akıl tutulması yaşayan öğretim görevlisi kişinin hakkında derhal adli işlem başlatılarak en ağır cezayı almasını bekliyoruz" dedi.