SPOR Haber Girişi : 04 Ekim 2020 11:21

RİZESPQR MAÇI VE SİSSOKO GERÇEĞİ!

RİZESPQR MAÇI VE SİSSOKO GERÇEĞİ!
Süper Ligin 4. hafta maçında Çaykur Rizespor'u konuk eden Büyükşehir belediye Erzurumspor iç saha sendromunu atlatamadı.
Süper Ligin 4. hafta maçında Çaykur Rizespor'u konuk eden Büyükşehir belediye Erzurumspor iç saha sendromunu atlatamadı. Ligin 2. hafta maçında Demir grup Sivasspor'a mağlup olan Mavi beyazlılar, Kazım Karabekir stadında ağırladığı Çaykur Rizespor maçında da golzüs berabere kalarak yeni sezonda Süper Ligde iç saha galibiyeti ile tanışamadı. Aslında maçın kadrosu açıklanırken, Teknik Direktör Mehmet Özdilek'in bu müsabakada İbrahim Sissoko ile Obertan ikilisini orta sahada birlikte oynatmasını bekliyordum. Çünkü Sissoko'nun bu takımda direk oynayabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu 7 yaşındaki çocuk bile görürken, Teknik direktör Mehmet Özdilek'in bu oyuncuyu ısrarla oynatmaması ve de her maçta geç oyuna alması benim aklımdaki kötü soru işaretlerini artırmaya başlattı?. Rizsepor maçında iki takımında kontrollü bir şekilde oyuna başlaması ve zaman  zaman temponun yükselmesine rağmen, bu müsabakada, Boumal'ın aldığı her topu geri oynaması, Emrah Başsan'ın bildiğimiz klasik çalım hastalığı ve topu ayağında çok tutması, Obertanın fazla sorumluluk almaması rakip takımın iştahını kabarttı. Maçın ikinci yarısında ise rollerin değişip konuk takımın topu daha fazla ayağında tutması vede baskılı futbol sergielemesi, şans faktörünün Erzurumspor'dan yana olduğunu gözler önüne serdi. Allah'tan Rizespor teknik direktörü Stjepan Tomas'ın Samudo ve Skoda'yı 11'de oynatmaması 1 puanın hanemize yazılmasına vesile oldu. Daha önce oynanan Sivasspor maçında oyuna çok geç müdahale eden ve alınan mağlubiyet sonrası eleştiri oklarına hedef olan Teknik direktör Mehmet Özdilek, Rize maçında da yine geç yaptığı oyuncu değişiklikleri ile ön plana çıktı. Evet forvet hattında büyük talihsizlikler yaşıyoruz. Saduki ve  Oltan sakatlıkları, Ömer'in hazır olmaması, beraberinde Santrafor olarak bizi Raşad'a mahkum etti. 15 günlük Milli takım arası belki de en çok Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a yarayacak. özellikle Forvet hattındaki oyuncuların iyileşmesi ile tam kadro Hatay maçına çıkabileceğiz. Tabii antrenmanlarda yine sakatlıklar olmazsa. Rizespor maçından alınan 1 puan oyunun geneline bakarsak Erzurumspor açısından sevindiricidir. Hele hele Rize'nin daha net gol pozisyonlarını değerlendirememesi Erzurumspor'un şanlı bir günde olduğunu gösterdi. Artık Rize maçını geride bıraktık. Ancak Teknik direktör Mehmet Özdilek'in özellikle Sissoko'ya olan bakış açısını değiştirmesini tavsiye ediyorum. Bu arada forvet hattına transfer edilen Ricardo Gomes'in de takıma katılması ile sanırım artık gol yollarında problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. Lig uzun bir maraton. Daha 4 maç yapıldı. toplanan 7 puan iyimi diye sorarsanız evet iyi ama özellikle kendi evimizde oynadığımız maçları mutlaka ama mutlaka kazanmak zorundayız. Çünkü hazır olmayan bir Ankaragücü veya yine hazır olmayan bir Kayserispor'u her zaman bulamayabiliriz...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.