YAŞAM Haber Girişi : 31 Ekim 2023 15:56

RÜYASINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ!

RÜYASINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ!
Erzurum'lu genç iş insanı adını kendi doğduğu ilçesi ve memleketi için takdir edilecek bir çalışmaya imza attı. 

Serkan Demir rüyasını gerçeğe dönüştürdü
Erzurum'lu genç iş insanı adını kendi doğduğu ilçesi ve memleketi için takdir edilecek bir çalışmaya imza attı. 
Erzurum Tortum'lu iş insanı Serkan Demir, doğup büyüdüğü toprakların ismini verdiği kendi buluşu olan Tortum Parfümleri’ni memleketinde görkemli bir açılış ile hemşerilerinin beğenisine sundu. 
Açılış törenine; Erzurum Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Tortum İlçe Kaymakamı Fatih Bayram,Tortum İlçe Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Oltu İlçe Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Erzurum Valiliği Özel Kalem Müdürü Suat Doğan, Gençlik ve Spor İl  Müdürü Birdal Öztürk, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Murat Güven, ESOB Başkanı Rasim Fırat, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdulkerim Kavaz, Tortum Spor Başkanı Yusuf Çoban,MNG AVM Müdürü Bünyamin Tankut Keskin, Yeşilay Bölge Koordinatörü Mevlüt Doğan, kamu ve özel kurum yöneticileri , iş insanları ve esnafın yanı sıra bir çok seçkin  davetli katıldı. 
İlginin fazla olduğu açılış törenindei ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından dua yapıldı. Genç girişimci Serkan Demir, günün anısına hazırlanan pastayı keserek davetlilere ikram etti. Misafirleriyle tek tek ilgilenen Demir kendi imalatları olan Tortum Parfümleri’ yine kendisi tanıtırken konuklarıyla fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi. Tortum Parfümleri’ni ilk defa deneyimleyen davetliler ise muhteşem kokulara hayran kaldı.
RÜYASINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ!
Açılış konuşmasında “Bir gece yarısı burnuma gelen bir kokuyla adım attım bu işe diye söze başlayan Demir; Hayatım boyunca birçok işle meşgul oldum, yurt içi ve yurt dışında pek çok insanla tanıştım. İş dünyası , siyaset, bürokrasi, STK , sanat ve spor dünyasından pek çok arkadaşım oldu.  Güzeli bulmak ve paylaşmak adına mücadeleler verdim ve vermeye de devam edeceğim. Edindiğim tecrübelerle bir marka oluşturma hayalini kurdum. Hayallerimde hep Erzurum vardı. Palandöken vardı.Tortum vardı..
Ben Erzurum’u çok seviyorum. Nerede olursam olayım bir Dadaş olarak memleketimle gurur duydum. Hiçbir zaman memleketinle bağımı koparmadım. Çünkü aslını inkâr eden asılsızdır. Bu bağlamda kendime bir yol çizdim. İş hayatında mücadeleler verirken girişimci ruhumla yeniliklere her zaman açık oldum. Bir gün ne yapılım dedim. Çok kıymetli bir arkadaşım Ömer hocamızın kokulara ilgisi vardı. Hocam parfüm yapalım dedi. Başta çok ilgi göstermedim. Çok sıcak bakmadım. İnşaat sektöründeyim, mühendislik hizmetlerindeyim. Benlik bir şey değil diye düşündüm. Konuşmamızdan üç gün sonra bir koku gece beni uykudan uyandırdı. Çocukluğum dağlarda köylerde geçtiği için bitkilerle çiçeklerle haşir neşirim. Rüyamdaki kokular bana Erzurum’u Palandöken’i anımsattı.
Bunu bir işaret bildim ilham bildim. Sabah ilk işim arkadaşımı aradım hadi başlıyoruz , dedim ve yola koyulduk.. Tüm ekibimle birlikte en güzelini oluşturmak için çabaladık çok şükür bu günlere geldik. En özel kokuyu yakalamak için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Daha iyisini yapmaya da gayret edeceğiz, dedi.
ERZURUM’UN İLÇELERİNİ UNUTMADI..
Markasını dünyaya tanıtmaya hazırlanan Erzurumlu iş insanı, parfümlerinin onlarca koku seçeneklerinin her birine Erzurum’un diğer ilçelerinin isimlerini vermeyi de ihmal etmedi.  Erzurum ilçelerinin isimlerini tek tek parfümlerine veren Demir, şimdilerde markasıyla birlikte dünya pazarına açılmayı planlıyor.
KOKUSU “TORTUM” İSMİYLE DÜNYAYA YAYILACAK…
Özellikle sosyal medyada parfümün çok ilgi gördüğünü kaydeden Demir, “Şu an internet, sosyal paylaşım siteleri üzerinden veya bu kokuyla ve parfümlerle ilgili butiklerin paylaşımlarından gördüğümüz kadarıyla koku bayağı popüler. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, doğup büyüdüğüm, alın teri döktüğüm kadim memleketim Erzurum’umuzun, 20 İlçesinin isimlerini Tortum Parfümü ile  yaşatmayı arzu ediyorum “İspir” “Aşkale” , “Şenkaya” ,”Hınıs” olmak üzere 20 ilçemizin ismiyle yaşatılarak satışa sunulacağı  müjdesini vermek istiyorum. Serkan Demir olarak benim için büyük gurur olduğunu ifade etmek istiyorum. Demir;  Tortum Parfümü bir Erzurum markasıdır. Bu özel kokuyu sadece bizim değil, tüm Türkiye adına inşallah dünya markası yapmayı hedefliyoruz. Amacımız bir Türk markası olarak parfüm sektörüne dünya çapında damga vurmak ve Tortum Parfüm’ünün dünyanın seçkin mağazalarında gururla satışını yapmaktır, dedi.