YAŞAM Haber Girişi : 04 Temmuz 2020 12:58

SABIRDA BİR YERE KADAR!

SABIRDA BİR YERE KADAR!
Dağ Mahallesi üvey evlat mı? Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Dağ Mahallesi semtinde artık sabır kalmadı.
Erzurum’un dört bir yanında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve kamulaştırma çalışmaları sayesinde ekonomik ömrünü tamamlamış binlerce yapı ortadan kaldırıldı. Şehitler, Gavurboğan, Rabia Ana, Edip Somunoğlu, Aziziye ve daha birçok mahallede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları şehre yepyeni bir çehre kazandırırken, kamulaştırma yapılmasını sabırsızlıkla bekleyen mahalleler de var. Yakutiye ilçesine bağlı Dağ Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, Erzurum’da uzun bir süredir devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının artık Dağ Mahallesi’nde de başlatılmasını isteyerek, Aziziye ve Şehitler gibi mahallelerin kamulaştırıldığını, fakat Dağ Mahallesi’nin yıllardır dönüşüm beklediğini dile getirdiler. MAHALLE OLDU MAHRUMİYET BÖLGESİ 
Dağ Mahallesi’nin giderek mahrumiyet bölgesine dönüştüğünü, ulaşım, alt ve üstyapı gibi sorunlar yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, “Doğrudan bağlantılı olduğumuz mahalleler hep kamulaştırıldı, insanlar başka yerlere taşındı. Aziziye Mahallesi boş kaldı, Şehitler Mahallesi baştan aşağı yıkıldı. Artık ulaşımı sağlayan yollarımız bile kullanılamaz hale geldi. Yakutiye Belediyesi de olmasa, dağın başında mahrum kaldığımızı düşünmeye başlayacağız. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’nden en büyük beklentimiz, Dağ Mahallesi’nde çok geniş kapsamlı bir kamulaştırma çalışması başlatılması yönündedir. Şu anda en büyük ihtiyacımız ve beklentimiz budur” diye konuştular. 
DAĞ MAHALLESİ’NDE TOKİ İŞBİRLİĞİ ŞART!
Öte yandan Şehitler Mahallesi’nin kamulaştırmasını bütünüyle kendisi üstlenen Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre; Dağ Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla yapılacak. Gecekondu ve çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu bu bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına kamulaştırma yapması mümkün görülmezken, söz konusu mahallenin ancak TOKİ işbirliğiyle rehabilite edilebileceği kaydedildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.