SİYASET Haber Girişi : 19 Mayıs 2024 12:01

SADIK ÇAT'TAN ESNAFA DESTEK

SADIK ÇAT'TAN ESNAFA DESTEK
Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çekilen kredilerin faiz oranlarında yapılan artış esnafı çileden çıkarırken tepkilerde ardı ardına gelmeye başladı. 

Esnafı çileden çıkaran faiz artışına bir tepkide Sadık Çat'tan. 
Kamu bankasının, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çekilen kredilerin faiz oranlarında yapılan artış esnafı çileden çıkarırken tepkilerde ardı ardına gelmeye başladı. 
Hazine ve Maliye Bakanlığı aldığı kararla birlikte kamu  Bankasından, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çekilen kredilerin faiz oranlarında artış yapıldı. Eski çekilen ve halen borçlu olan esnaflarında faizleri artınca esnaf'ı şok etti. 
Kredi çekilen tarihler ve yeni faiz oranlarının açıklanması borçlu binlerce  esnafını kara kara düşündürürken,  Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Sadık Çat  bu güncellemenin esnafa çok büyük darbe vurduğunu ifade etti. 
KANUN VE HUKUK DIŞIDIR
Sadık Çat,  “Bu alınan karar ile yapılan faiz artışları enflasyonu düşünmez tersine tetikler. Borcunu ödeyemeyen esnafımız batar ve hatta beraberinde tüm düzenleri bozulur. Esnafımıza çok ağır bir yük getirecek olan bu oranların yeniden düzenlenmesi elzemdir. Zaten esnaflarımız çok zor dönemden geçiyor.  Esnafımız iyice bunalmış durumda. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir uygulama geriye doğru işletiliyor. Bu görülmemiş bir durumdur, hukuk ve kanun dışıdır. 
ESNAF BU YÜKÜ KALDIRAMAZ
Çat,  “Bu faiz artışlarının geriye dönük olmaması gerekiyor. Çok mağduriyetler yaşanacak, borcunu ödeyemeyen esnafımız iyice borç batağına sürüklenecek.  Ülkemizin ekonomik şartları ortada. Her şeyi bir kenara bırakın, ödeme yükü artan esnaf bunu sattığı ürününe yansıtacak ve buda vatandaşa etki edecek. Acilen bu yanlışlığın düzeltilmesi gerekiyor.  Başta sayın  Cumhurbaşkanı olmak üzere  iktidar mensuplarına sesleniyoruz. Bu mağduriyeti esnafa göz göre göre yaşatmayın ve kanunsuz hukuk dışı bu karardan geri dönün.”  dedi.