SİYASET Haber Girişi : 15 Nisan 2024 10:30

SEÇİMİ KAZANDILAR AMA...

SEÇİMİ KAZANDILAR AMA...
Yeniden Refah Partisinden Aziziye ve Köprüköy belediye başkanlığını kazanan Emrullah Akpunar ve Nevzat Karasu sorun yumağı ile karşılaştılar. 

Belediye başkanlığını kazandılar ama... 
Yeniden Refah Partisinden Aziziye ve Köprüköy belediye başkanlığını kazanan Emrullah Akpunar ve Nevzat Karasu sorun yumağı ile karşılaştılar. 
31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah partisinden Aziziye Belediye Başkan adayı olan ve seçimden zaferle ayrılan Emrullah Akpunar, AK Parti karşısında büyük bir sürprize imza atmıştı. Ak Parti adayı Eyüp Tavlaşoğlu ile girdiği seçimde yüksek bir oy farkı ile belediye başkanlığını kazanan Akpunar, geçtiğimiz günlerde mazbatasını da alarak kolları sıvadı. İktidar partisi karşısında seçimi kazanan Emrullah Akpunar, 1 Nisan tarihinden itibaren ise kendini sorun yumağının içinde buldu. Muhammet Cevdet Orhan dömeninde yapılan yüklü borcun yanı sıra belediyeden alacaklı olan Ak Partili iş insanlarının belediye hesaplarına bloke koydurması Akpunar'ı zor durumda bıraktı. Bugün itibari ile Aziziye belediyesinin borç yumağını araştırmak için kolları sıvayan Yeniden Refah Partili Emrullah Akpunar'ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Başkan Akupanar'ın hesaplar üzerinde geniş kapsamlı araştırma içerisine gireceği ve son aylarda yapılan harcamaların yanı sıra verilen kadrolar ile ilgili müfettiş talep etmeye hazırlandığı öğrenildi. 
Bu arada Aziziye belediyesinin 300 milyondan fazla borcu olduğu ifade ediliyor. 
KÖPRÜKÖY'DE DE İŞLER KARIŞIK 
Öte yandan yine 31 mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisinden Köprüköy belediye başkanlığını kazanan Nevzat Karasu'da koltuğa oturur oturmaz sorunları kucağında buldu.  İddialara göre, Köprüköy İlçesinde seçimlere sayılı günler kala eski başkan Osman Belli'nin seçimi kazanmak için çok sayıda kişiyi işe aldığı ileri sürüldü. Mazbatasını almasının ardından devir teslim sonrası belediye bütçesi ve yapılan harcamalarıda incelemeye başlayan Başkan Nevzat Karasu'nun özellikle yüksek sayılara ulaşan personel konusunda ne yapacağı merakla bekleniyor.