YAŞAM Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 22:58

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN FLAŞ KARAR?

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN FLAŞ KARAR?
Erzurum Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kentte yeni koronavirüs önlemleri aldı. Kurul kararına göre koronavirüs testlerinin yapıldığı Erzurum Şehir Hastanesi’nde belirlenen servisler haricinde hizmet verilmeyecek.
Şehir Hastanesi’nde Flaş Karar
Erzurum’da artan koronavirüs vakaları İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yeni kararlar almasına neden oldu. Erzurum Vali Vekili Yıldız Büyüker’in başkanlığında toplanan kurul, Şehir Hastanesi’nde önemli düzenlemeler yaptı.
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü toplanarak yeni kararlar aldı. Buna göre Erzurum Şehir Hastanesi Kardiyoloji, Kardiyovasküler Cerrahi, Çocuk hastalıkları yan dal hizmetleri, Nefroloji, Diyaliz, Yanık Merkezi, Gastroenteroloji ve kanser cerrahisi hariç olmak üzere diğer servisler COVİD-19 hastalarının takip ve tedavileri için düzenlenecek. Başta kardiyolojik ve kardiyovasküler cerrahiler olmak üzere acil müdahale, acil operasyon veya üniversiteye sevk öncesi ilk müdahale ve stabilizasyonun sağlanacağı kırmızı alan acilin hizmete devam etmesine, sarı ve yeşil alan hastaları için düzenlenmiş arenaların Covid acil olarak yeniden planlanacak.
Ameliyatlar durdurulacak
Acil servislerde Covid şüpheli hastaların daha seri ve etkin bir şekilde tanı ve tedavilerinin başlanabilmesi, evde hasta takip ve tedavisi şeklinde değerlendirilen hastaların işlemlerinin daha seri yürütülebilmesi için gerekli planlamalar bu doğrultuda yapılacak. Bulaş riskini en aza indirmek için Bölge Eğitim Araştırma Hastanesindeki poliklinik hizmetlerinin yan dal uzmanlıklar ve kanser cerrahisi hariç ilerleyen süreçte tekrar değerlendirilmek üzere durdurulacak. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde Acil operasyonlar ve kanser cerrahisi hariç olmak üzere ameliyathane hizmetlerinin ilerleyen süreçte tekrar değerlendirilmek üzere yapılmayacak.
Palandöken’e sevk!
Yaşlı, engelli, işe giriş ve diğer sağlık kurulu raporlarının mağduriyetlere yol açılmaması için Palandöken Ek Hizmet binasında verilecek tarzda poliklinik ve diğer ihtiyaç duyulan birimlerin planlanacak, Palandöken Ek Hizmet binasında ana branş poliklinik hizmetleri verilecek. Palandöken Ek Hizmet binası özellikle yeşil alan acil servisin bu amaca hizmet edecek tarzda yeniden değerlendirilip güçlendirilecek.
Araştırma Hastanesi yardıma koştu
Kentte Covid-19 harici hastaların tanı ve tedavileri Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yapılacak. Pandemiyle ilgili branşlarda ve personellerde ihtiyaç duyulması halinde Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinden de özellikle cerrahi branşlar ve yan dal uzmanlıklarda ihtiyaç duyulması halinde Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne görevlendirmeler yapılacak.
Mareşal Çakmak Devlet hastanesi daha önceki Hıfzıssıhha Kurul Kararlarında belirtildiği şekilde sadece Pandemiye yönelik hizmeti devam edecek. Nenehatun Kadın Doğum Ek Hizmet binasının mevcut rol ve faaliyeti sürecek. Fizik tedavi, Psikiyatri, medikal onkoloji dallarında Numune Ek Hizmet binası ve Palyatif hastaları ile diğer diyaliz hastaları alanında Dadaşkent Ek Hizmet binasındaki hizmetler durdurulmayacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.