SPOR Haber Girişi : 23 Temmuz 2020 21:29

SİZİN KOŞUNUZU YESİNLER!

SİZİN KOŞUNUZU YESİNLER!
Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 23 Temmuz Erzurum Kongresi Kupası Yarışları yapıldı.
Adı şahane yarışma bahane! 
Minik ve yıldız atletler Kongre Kupası için koştu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 101 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığı ve Kurtuluş Savaşı'nın fitilini ateşlediği Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği tarafından 23 Temmuz Erzurum Kongresi Atletizm Yarışları yapıldı. Böylesine önemli bir günde vede ismine yakışır bir yarışma beklenirken, müsabakalara katılan minik ve yıldız sporcuların kendi kıyafetleri ile koşmaları eleştirilere neden oldu. Sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü yetkililerinin izlediği ve adının büyük olmasına rağmen sıradan bir yarışma havası verilen koşularda minik çocukların heyecanı gözlerden kaçmazken, Spor  İl müdürlüğü yetkililerinin baştan savma iş yapmaları bu önemli güne gölge düşürdü. Her fırsat da spor kenti olarak adlandırılan Erzurum'da 23 Temmuz Erzurum Kongresinin 101 yıl dönümü etkinliklerinde yarışlara katılan çocuklara sadece göstermelik madalya verilmesi bir tarafa, çocuklara yarışlar öncesi en azından birer eşofman verilerek hem görsel hemde profesyonellik adına hiçbir adımın atılmaması dikkat çekti. Spor kenti Erzurum'da bu tür organizasyonları sadece göstermelik olarak yapmaktan ileri gidemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin bugünkü fiyaskosu da tepkileri beraberinde getirdi. 
Yarışların ardından her zamanki gibi madalya merasiminde en önde boy gösteren yetkililer yine aynı tabloyu sergilemekten geri kalmazken, yarışan çocukların kıyafetlerine aldırış edilmemesi, ilimizde spora ve sporcuya bakış açısını da bir kez daha gözler önüne serdi. 60-100-200 ve 400 metrede dereceye girenlere madalya verildi. Sporcuların madalyaları GSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ile diğer davetliler tarafından verildi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kaya 23 Temmuz 2020 00:00

    Imamdan gençlik spor müdürü olursa ancak bu kadar olur.