GÜNDEM Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 14:08

ŞÜKÜRLER OLSUN, SONUNDA!

ŞÜKÜRLER OLSUN, SONUNDA!
Erzurum Havalimanı’ndaki pistlerin yapımının tamamlandığı, ışıklandırma ve aydınlatma sisteminin de kurulduğu öğrenildi.
HELE ŞÜKÜR!
Erzurum Havalimanı’ndaki CAT-3 kurulum çalışmalarıyla ilgili olarak yetkili kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmazken, kurumdan edinilen bilgiler ise, çalışmaların tamamlandığı yönünde oldu. Havalimanındaki pistlerin yapımının tamamlandığı, ışıklandırma ve aydınlatma sisteminin de kurulduğu öğrenilirken, önümüzdeki günlerde testlere başlanacağı ve CAT-3 sisteminin artık bütünüyle devreye alınacağı kaydedildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, Temmuz ayında tamamlanacağı bilgisini verdiği çalışmaların, tam da ifade edildiği gibi sona erdiğini ve CAT-3 sisteminin, Erzurum için artık herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği dile getirildi. Kurumdan edinilen bilgiler, önümüzdeki ay içerisinde sistemin teknik tüm testleri geçmiş ve uçuş-kalkışlara hazır hale gelmiş olacağı yönündeyken, şehirde kış sezonlarının bundan böyle korkulu rüye olmaktan çıkacağı ifade edildi.
ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI SAYILIR
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Erzurum Havalimanı Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; kışın sisli-puslu ve yağışlı havalarda bile uçakların rahatlıkla iniş kalkışını sağlayacak olan CAT-3 sisteminin kurulum çalışmaları tamamlandı. Geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete sokulması gerekirken geciktirilen ve Erzurum istikametindeki birçok uçuşun iptaline sebep olan sistemin artık devrede olduğunu anlatan konu ile ilgililer, “Çalışmalar Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi Temmuz ayında tamamlanmış olacak. Pistler tamamlandı ve bu pistlere 900 adet merkez hat ışıkları yerleştirildi. Aprikasyon çalışmalarının da sona ermesiyle birlikte sistem bütünüyle kurulmuş olacak. Bu çalışmalar da Temmuz ayı içerisinde tamamlanacak” diye konuştular.
ERZURUM’DA BU KIŞ SORUN YAŞANMAYACAK!
Sonraki aşamanın pistlerin test edilmesi olacağını anlatan yetkililer, “Ağustos ayı içerisinde de bu testler sonuçlandırılacak ve sistem artık kullanıma hazır hale gelecek. Zaten CAT-3 sisteminin özelliği, sisli-puslu ve yağışlı havalarda uçakların iniş kalkışlarının güvenli bir biçimde sağlaması olarak biliniyor. Bu bağlamda önümüzdeki kış mevsiminde artık hiçbir sorun yaşamayacağız. Kışın görüş mesafesi ne kadar düşerse düşsün, Erzurum’a hiçbir uçağın iniş sorunu olmayacak” dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.