SPOR Haber Girişi : 13 Temmuz 2020 23:33

SÜPER LİGE 90 DAKİKA KALA!

SÜPER LİGE 90 DAKİKA KALA!
henüz hiçbir şey garanti değil. rehavete kimsenin girmemesi lazım. en önemliside takım üzerindeki baskı!
SÜPER LİG’E 90 DAKİKA KALA… 
Tam 33 maç ve Süper Lig’e en sonunda kaldı 90 dakika… 
Hafta sonu İzmir'de Altay’la oynanan öyle bir maç vardı ki, inanın kalpten gitmemek elde değildi. Milyonlarca insanın televizyonlardan izlediği ve kimilerinin daha ilk yarı bile bitmeden eleştiri yağmuruna tuttuğu Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Teknik Direktör Mehmet Özdelik'in muhteşem takdiği ile zafere bir adım daha yaklaştı. İzmir'de 35 derecenin üzerinde olan hava sıcaklığının yanı sıra stresin de adeta tavan yaptığı müsabakada, Erzurumspor önce rakibini durdurmasını bildi, ardından Ömer'in ayağından bulduğu golle muhteşem bir galibiyet aldı. 
Maç sonrası sevinci görmeniz lazımdı. Yöneticisinden futbolcusuna, teknik heyetinden malzemecisine varana kadar herkeste sevinç gözyaşları vardı. Bir ara maçı beraber takip ettiğimiz gazeteci arkadaşım Samet Özünal'la birlikte yöneticilere ve futbolculara sarılıp ağladığımızı bile hatırlıyorum… 
Ne güzel şeydi…
Ne güzel bir galibiyetti; şükür sesleri havada uçuşuyordu. Haklı bir galibiyet ve çok haklı bir sevinç vardı Atatürk Stadı’nda. 
Buraya kadar herşey çok güzel ve de adeta bir rüya gibiydi. Sahada sevinç devam ederken, Teknik Direktör Mehmet Özdilek araya girdi! 
Oyuncularını saha ortasında topladı ve "Beyler! Sevinmek için daha erken, rehavet yok. Geriye kaldı sadece 90 dakika. Henüz hiçbirşeyi garantilemedik.  O açıdan sevinmeyi asıl Ümraniye maçından sonraya bırakın!" dedi. 
Çok ama çok haklıydı. 
Ne de olsa tecrübeli bir teknik adam Özdilek. Kafileye sanki de şunu hatırlatmak istedi: "Erken öten horozun başını keserler!"
 
ERKEN SEVİNÇ REHAVET OLUŞTURMAZ MI? 
İzmir deplasmanında bunlar yaşanırken, Erzurum'da maç sonrası taraftarlar sokaklara döküldü. Takımlarının deplasman galibiyeti ile Süper Lig’e çıktığını ilan eden taraftarlar, Ümraniye maçını unutmuş olsa gerek! 
Geçen yıl Süper Lig’de Erzurnumspor'a yapılan haksızlıkları her fırsatta dile getiren taraftarlar, lig bitmeden ve hiçbir şey garanti olmadan sanırım sevinci biraz erken yaşadılar. 
Belki kendilerince haklı olabilirler, ancak şunu belirteyim ki; asıl 90 dakika Cumartesi günü beyler! 
Evet, belki Ümrüniyespor'un ligde hedefi kalmadı ama hedefi olan ve işi çığırından çıkararak maçı vinç üzerinde izleyen para babası kulüp başkanları da var! 
Varın onların neler yapabileceğini de, siz tahmin edin artık! 
Biliyorsunuz, rakiplerle aradaki puan farkı sadece bir veya iki… 
Allah aşkına, söyler misiniz bu neyin sevinci?
Her türlü pisliğin döndüğü ve hakemlerin bile üzerimize oynadığı bir ligde bu sevinç biraz erken değil mi? 
Oyuncuları motive etmek yerine yaptığınız bu erken şampiyonluk kutlamaları takımı sizce de rehavete sokmaz mı? 
Yapmayın, etmeyin! 
Özellikle sosyal medyada lig bitmeden, son maç oynanmadan şampiyonluk sözcüklerini ne olur kullanmayalım! 
Hatırlayın!
Aynını Adana Demirspor da yaptı; Erzurum’da aldığı 3 puanın ardından havaya öyle bir erken girdi ki, sonraki Altay maçı onlar için adeta kâbusa dönüştü… 
Bu yüzden, aman dikkat!
Hem de çok dikkat! 
HÜSEYİN ÜNEŞ’E YAPILANLAR? 
Gelelim maç sonrasında yaşananlara… 
Karşılaşma sonrası takım ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı tarafından kiralanan özel uçakla Erzurum'a döndü. 
Saatler gece yarısı; takımı karşılamak için tesisler ve havaalanı içerisine girmek isteyen bazı taraftarlar işi öylesine abarttı ki; İçişleri Bakanlığı’nın pandemi tedbirleri genelgesi bile neredeyse Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş'e mal edildi… 
Halbuki Süleyman Soylu imzası genelge çok açık, özetle deniliyor ki: 
“Havalimanlarında toplu halde karşılama ve uğurlama şeklindeki sosyal faaliyetlere kesinlikle izin verilmeyecek, güvenlik güçleri iş başında olacak” 
Ama gelin görün ki; kendilerini Erzurumspor'dan bile üstün gören bazı şahıslar, bu genelgeye muhalefet etmeye çalışmak bir yana dursun; tesisler önünde Başkan Hüseyin Üneş’in Erzurumluluğunu sorgulamaya bile kalkıştılar! 
Bunu yapanlar, borçlarından dolayı kapatılmak durumunda kalan ve tarih olan Erzurumspor’un birbiri ardına 14 kongre yaptığını, bırakın başkan seçmeyi, yöneticilik yapacak adam bile bulunamadığını nedense çok çabuk unuttular!
Ve şimdi kalkmışlar, Hüseyin Üneş aleyhinde algı oluşturmaya çalışıyorlar…
Ama bilmeliler ki, bu göl maya tutmaz efendiler! 
Gecesini gündüzüne katan, kulübün başarısı için genç yaşta sağlığını bile hiçe sayan ve de her kesimin takdir ettiği bir spor adamına karşı böylesine haksız bir tutum ve tavır sergileyenleri sadece bu camia değil, tarih de affetmez!
Bu da böyle biline!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.