YAŞAM Haber Girişi : 23 Şubat 2021 13:12

VAKALAR ARTTI, PEKİ SUÇLU KİM!

VAKALAR ARTTI, PEKİ SUÇLU KİM!
Erzurum’da vaka sayılarının düşük olması, vatandaşlardan çok denetimlerden sorumlu kurumları gevşetti. Ancak son açıklanan rakamlar işin gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Erzurum’da vaka sayılarının düşük olması, vatandaşlardan çok denetimlerden sorumlu kurumları gevşetti. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen neredeyse şehrin yarısının dışarıda olduğu Erzurum’da, kimi güzergahlarda zaman zaman trafik yoğunluğu bile yaşandı. İnsanlar cadde ve sokaklarda diledikleri gibi gezinirken, belli başlı güzergahlar haricinde kontrol noktası da oluşturulmadı. Erzurumlu vatandaşlar, “Yetkili kurumlar tedbirleri gevşetmememiz için bizlere uyarıda bulunuyor ama kendilerinin tedbirlerden haberi yok. Sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde şehrin yarısı dışarıda; ama bu durum hiç kimsenin umurunda bile değil!” diyerek, denetimden sorumlu olan kurum ve kuruluşların son günlerde iyice boş verdiklerini ileri sürdü. Hafta sonu  için tablo böyle olurken, sağlık Bakanlığının açıkladığı illere göre son verilerde Erzurum yine diken üstüne çıktı. Bakanlığın açıkladığı listeye göre Erzurum'da vaka sayılarında artış söz konusu olurken, Normalleşme takvimine göre, Erzurum'da 100 kişide vaka sayısı 50'ye yükseldi. 
DENETİMCİLER NE İŞ YAPIYOR!
Erzurum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıda bulunan vatandaşlar, “ Hafta sonları kısıtlamalar uygulanmaya koyuluyor ama görünen oki kimse kısıtlamayı takmıyor. hafta içi içi durum daha da kötü. Duyarlı olan insanlar tedbirlere riayet ederken, duyarsız vatandaşlar bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Tabi işin bir başka önemli kısmı ise denetmenler!. Vatandaşları olduğu kadar, denetimle sorumlu kurumlarında vakalarında artmasında büyük suçu var. . Vatandaş sokağa çıkmayacaksa, polis de çıkanları denetleyecek. Kısıtlama günlerinde yaşanan trafik ve insan yoğunluğu, tedbirleri vatandaşların değil, aslında denetimle sorumlu kurumların deldiğini gösteriyor. Biz salgınla mücadeleyi bu şekilde mi yapacağız? diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Saffet 24 Şubat 2021 00:00

    Minibüs lerde kontröl var otobüste yok denetim birde sanki sabah covid var akşam yok arabalarda akşam denetim yok