SİYASET Haber Girişi : 18 Ocak 2024 12:50

YENİDEN REFAH'TA SÜRPRİZ İSİMLER

YENİDEN REFAH'TA SÜRPRİZ İSİMLER
Erzurum'da yerel seçimlere damgasını vurmak isteyen Yeniden Refah Partisinde Büyükşehir adaylığı için ortaya atılan isimler gündeme bomba gibi düştü. 

Yeniden Refah'ta sürpriz isimler. 
Erzurum'da yerel seçimlere damgasını vurmak isteyen Yeniden Refah Partisinde Büyükşehir adaylığı için ortaya atılan isimler gündeme bomba gibi düştü. 
31 Mart Yerel seçimleri öncesi Yeniden Refah Partisinde Erzurum için Merkez ilçelerden Aziziye'de Emrullah Akpunar, başta olmak üzere birkaç İlçe belediye başkan adayı açıklanırken, gözler Büyükşehir Belediye Başkan adayına çevrildi. Parti genel merkezinin titiz bir çalışma sergilediği Yeniden Refah pqartisinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sürpriz isimler ile görüşmeler yapıldı. Halkın benimseyeceği ve oy potansiyeli güçlü isimler ile seçimlere girmeyi planlayan Yeniden Refah Partisi, Erzurum Büyükşehir belediye başkan adaylığı için için ilk olarak Prof. Dr. Serdar Sevimli ile görüştü. Daha önce MHP'den adaylığı gündeme gelen ancak AK Parti ile MHP'nin ittifak kurması ile adaylıktan çekilen Serdar Sevimli, aktif siyasete ara vermişti. 31 Mart yerel seçimleri öncesi yine bir çok partinin gözdesi olan Sevimli, Yeniden Refah partisinden gelen Büyükşehir belediye başkan adaylığı teklifine olumsuz yanıt verdi ve adaylığı düşünmediğini ifade etti. 
Prof. Dr. Serdar Sevimliden gelen bu cevabın ardından bu kez rota Erzurumspor kulübü eski başkanlarından Hüseyin Üneş'e çevrildi. Erzurum'da sevilen bir isim olan Üneş ile yapılan görüşmede ise Hüseyin Üneş'in siyaset yapma gibi bir düşüncesinin olmadığı ve teklifi teşekkür ederek kabul edemeyeceğini bildirdiği öğrenildi.
GÖZLER SADIK ÇAT'A ÇEVRİLDİ
Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Sevimli ve Üneş'ten olumsuz yanıt alan Yeniden Refah Partisinde gözler kulislerde konuşulan bir başka isim olan parti MKYK üyesi Sadık Çat'a çevrildi. 
Genel seçimlerde Erzurum Milletvekili adayı olan ve yaptığı başarılı seçim çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Sadık Çat'ın ise yerel seçimlerde Büyükşehir belediyesine aday olup olmayacağı ise merak konusu. Parti teşkilatlarında da sevilen ve desteklenen bir isim olan Sadık Çat'ın Büyükşehir adaylığı konusunda net kararını bir kaç gün içerisinde vermesi bekleniyor.