YAŞAM Haber Girişi : 01 Temmuz 2021 22:33

YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI YARIN AÇILIYOR

YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI YARIN AÇILIYOR
Nisan ayında yönetimi MNG Fuar ve Kongre Hizmetleri A.Ş.’ye geçen Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 2. Büyük Alışveriş ve İndirim Fuarı yarın başlıyor.
Nisan ayında yönetimi MNG Fuar ve Kongre Hizmetleri A.Ş.’ye geçen Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 2. Büyük Alışveriş ve İndirim Fuarı yarın başlıyor. Züccaciyeden ayakkabıya, mobilyadan yöresel ürünlere kadar binlerce çeşit ürünün yüzde 80’lere varan indirimlerle satışa çıkarılacağı fuarda 200’ü aşkın marka yer alacak.
Alışveriş turizminde başarılı organizasyonlara imza atan MNG Fuar ve Kongre Hizmetleri ekibi, 2. Büyük Alışveriş ve İndirim Fuarı hazırlıklarını tamamladı. Çeşitli etkinlikler ve konserlerin de yer alacağı organizasyon, 2-19 Temmuz tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde sürecek.
Ticaretin durgunluğu sevmediğini söyleyen MNG Fuar ve Kongre Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Aydoğan Süer,  “Eğer bir şirketi, daha önce gitmediği bir şehirde fuara katılmak için davet ederseniz, onu bu kararından ötürü kazançlı çıkacağına ikna etmelisiniz. Covid 19 sürecinde oldukça atıl kalan ticari yaşam için aslında normalleşme fırsatı sunmasını beklediğimiz Temmuz ayı, son derece önemli. Daha önce alışveriş merkezimiz için Erzurum’a çağırdığımız seçkin markalar, bu yatırımlarından dolayı kazançlı çıktılar. Bu elbette fuar konusunda bizim elimizdeki en büyük güç. Pek çok pazarın hali hazırda markalar tarafından tüketildiği bir dönemde, Doğu Anadolu Bölgesi ve bu bölgenin yıldızı olarak Erzurum, oldukça önemli bir alışveriş potansiyeli barındırıyor. Bu potansiyeli hızlı görüp harekete geçebilen markalar, şüphesiz daha karlı çıkacaklar” dedi.
Şehre özgü tasarımlar ve yerel markalar
Fuar kapsamında 200 seçkin markanın stant kuracağını belirten Süer, “Bu yıl ilk kez MNG’nin organizasyonu ile yapılacak olan Doğu Anadolu’nun 2. Büyük Alışveriş ve İndirim Fuarı’nda 200 seçkin marka yer alacak. Tefal, Özdilek, Flo, Kemal Tanca,Media Markt gibi kendi alanında dünya çapında başarı sahibi markaların yüzde 80’e varan indirimle katılacağı fuarın, Doğu Anadolu Bölgesi’ne komşu şehirlerden  de ziyaretçi çekmesini bekliyoruz. Alışveriş ve İndirim fuarı ile aynı tarihte açılacak olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı ise şehre özgü tasarımları ve yerel markaları, konuklar ile buluşturacak” diye konuştu.
Her türlü tedbir alındı
Pandemi nedeni ile her türlü önlemi aldıklarını söyleyen Fuar Yönetim Direktörü Tankut Keskin, “Erzurum’a ve bölgeye hitap ederek halkımızı ve buradaki ticari meslek erbaplarını, ticaret odası üyelerini ve esnaf sanaatkarlar odaları üyeleriyle de  işbirliği yaparak bölgeye katkı sunmak adına böyle bir fuar düzenledik. Yaklaşık 200 markaya yakın işletmenin bulunacağı bu fuarda bölgeden, yerelden birçok esnafımız yer alacak. Ekonomiye canlılık getirmeyi hedefledik. Şehre, bölgeye, vatandaşa ve esnafa pandemi sürecindeki paslanmış ekonomi canlansın istedik. Vatandaşlar ulusal markaların ürünlerini gayet uygun fiyatlarla alabilecek. Panayır havasında bir fuar olacak. İçerisinde konserler, etkinlikler de gerçekleştirilecek. Doğu Anadolu’nun ticaretine yön verecek bir fuar merkezi organizasyonu olacak. Pandemiyle ilgili de her türlü önlemi almış bulunmaktayız. Tüm bölge halkını bekliyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.