SİYASET Haber Girişi : 13 Şubat 2024 09:42

YRP'Lİ ADAY'A ÇEKİL BASKISIMI YAPILIYOR?

YRP'Lİ ADAY'A ÇEKİL BASKISIMI YAPILIYOR?
Siyasi yarışta büyük heyecanın yaşanacağı Erzurum'un çat İlçesinde Yeniden Refah Partisi adayına "seçime girme oylarımızı böleceksin" baskısı yapıldığı ileri sürüldü. 

Çat'ta "çekil" baskısına "hodri meydan" cevabı!
Siyasi yarışta büyük heyecanın yaşanacağı Erzurum'un çat İlçesinde Yeniden Refah Partisi adayına "seçime girme oylarımızı böleceksin" baskısı yapıldığı ileri sürüldü. 
31 Mart yerel seçimleri öncesi ilçelerde siyasi partilerin belediye başkan adayları çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken, 10 bin 800 seçmenin bulunduğu Erzurum'un Çat ilçesinde Yeniden Refah Partisi adayı Şerafettin Yüzüak'a çekil baskısı yapıldığı iddia edildi. CHP'den Arif Hikmet Kılıç, AK Parti'den Seyhun Saydın ve Yeniden Refah Partisinden Şerafettin Yüzüak'ın sahada olduğu Çat'ta, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Şakir Kurt'tan gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Kendi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kurt, 
"Kamuoyuna duyurulur.. Belediye başkanım serefattin yüzüak.. Başkanımi gerek arayarak  gerek konuşarak, Oylarımızı bölüyorsun adaylıktan cekil gibi Küçümseme işlerine kalkışanlara sesleniyorum. bu ilce ne size nede  hic Kimsenin hüküm süreceği bir yer değildir. Aklınızı basınıza alın. Yer yerinden oynar.
Altında kalirsiniz. Kendinize gelin Haddinizi bilin. Bu ilçede  ŞAKİR KURT  un olduğunu bilin. Benim burdan çagrımdır" ifadelerini kullanarak "hodri meydan" dedi. 
Yeniden Refah partisi adayı Şerafettin Yüzüak'a adaylıktan çekilmesi noktasında baskı yapanların AK Pparti kanadı olduğunu ifade eden Şakir Kurt, "siyaset'te malesef hoş olmayan durumlarla karşı karşıyayız. Demokraside bu tür durumların yeri yoktur. Biz adayımız Şerafettin Yüzüak ile çıktığımız bu yolda ilçemize hizmet için elimizden geleni yapacağız. Baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Dün olyduğu gibi bugünde ve yarında sahada olmaya devam edeceğiz. Kendine güvenen iktidar partisi mensuplarına çağrım bu baskılara en güzel cevabı Çat'lı seçmenimiz sandıkta verecektir"dedi.