SPOR Haber Girişi : 24 Mart 2021 11:25

11 YILDA 16 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİ!

11 YILDA 16 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİ!
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 10 yılda şu ana kadar 16 ayrı teknik direktörle çalıştı. Mavi-beyazlılarda 17. Teknik adam İsmail Kartal.
Teknik direktör dayanmıyor!
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 10 yılda şu ana kadar 16 ayrı teknik direktörle çalıştı. Mavi-beyazlılarda 17. Teknik adam İsmail Kartal.
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2010-2011 sezonunda BAL şampiyonluğu ile başladığı Profesyonel kariyerinde 16 ayrı teknik adamla çalıştı.
Teknik Direktör Hasan Çelik yönetiminde Erzurum ekibi BAL’da şampiyon olduktan, 3. Lige de Çelik yönetiminde ‘Merhaba’ demişti. Dadaşlar Hasan Çelik ile başladığı yolda bugüne kadar tam 16 teknik direktör değiştirdi. Mavi-beyazlılarda 17. Teknik direktör İsmail Kartal oldu. 
3 Ligde  6 teknik direktör çalıştı
BB Erzurumspor’un Profesyonel kariyerinde ilk teknik direktörü Hasan Çelik oldu. Çelik’in ardından Faik Demir göreve geldi. Daha sonra Mavi-beyazlı kulüpte Taşkın Güngör ve Yavuz İncedal ile Turhan Özyazanlar görev aldı. 3. Ligde Dadaşların 6. Hocası olan Ahmet Yıldırım BB Erzurumspor’u 2. Lige çıkaran teknik direktör olarak tarihe geçti.
Yıldırım başladı Kılıç bitirdi
Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da 2. Ligde sezona Ahmet Yıldım başladı. Son beş maçta ise takımın başına Mustafa Kemal Kılıç geçti. Kemal Kılıç, takımına Vodafone Park’ta oynanan Gümüşhane müsabakasında şampiyonluk yaşattı. Dadaşlar, Vodafone Park’ta Gümüşhane’yi yenerek 1. Lige yükselmişti.
TFF 1. Ligde beş ayrı teknik adam
BB Erzurumspor, TFF 1. Ligde 2017-2018 sezonunda Osman Özköylü ile yola başladı ve Mehmet Altıparmak ile şampiyon oldu. Altıparmak, Bursa’da oynanan final maçında Gazişehir karşısında takımını seri penaltılar sonucu şampiyon yaptı.
Dadaşlar TFF 1. Ligde 2019-2020  sezonuna Muzaffer Bilazer ile başladı. Ardından göreve Erkan Sözeri geldi. Sözeri ile yolların ayrılmasının ardından Mehmet Özdilek göreve geldi ve takımı bir yıl aradan sonra Süper Lige çıkaran teknik direktör olarak tarihe geçti.
Süper ligde 7. Teknik adam Kartal oldu.
BB Erzurumspor, Süper Ligde ise bugüne kadar tam altı teknik adam değişti. Süper Ligdeki ilk yılında 2018-2019 sezonunda Mehmet Altıparmak ile yol çıkan Mavi-beyazlılar, ardından koltuğu Mehmet Özdilek’e emanet etmişti. Son 10 haftada ise takımın başına Hamza Hamzaoğlu geçti.
BB Erzurumspor, ikinci kez boy gösterdiği Süper Ligde, 2020-2021 sezonunda üç teknik direktör değiştirdi. Mehmet Özdilek ile sezona başlaşan Dadaşlar, ardından Hüseyin Çimşir’i göreve getirmişti. 15. Haftada takım Mesut Bakkal’a emanet edildi. Bakkal ise 31’inci haftadaki Antalya mağlubiyetiyle görevinden ayrıldı. Mavi beyazlıların son teknik direktörü ise İsmail Kartal oldu. Kartal, Erzurumspor’un Süper Ligdeki yedinci,  profesyonel kariyerinde ise 17. Teknik direktörü. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.