YAŞAM Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 11:06

ALEMCİLERE BAK SEN?

ALEMCİLERE BAK SEN?
Azerbaycan Bulvarı Nuri Paşa Bahçesi ve 100. Yıl Kahramanlar Anıtı, yine hırsız kurbanı oldu.
Anıttaki alem yine çalındı!
Büyükşehir Belediyesi’nin Dadaşköy yolu üzerinde yaptığı Azerbaycan Bulvarı Nuri Paşa Bahçesi ve 100. Yıl Kahramanlar Anıtı, yine hırsız kurbanı oldu. Anıt üzerindeki bakır alem, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ikinci kez çalındı. Gece geç saatlerde yerinden kopartılarak çalındığı anlaşılan alemin hangi eamaçla kullanılacağı merak edilirken, çevre sakinleri ise çareyi Büyükşehir Belediyesi’nde buldu. Belediye ekiplerinin çalınan alemin yerine yenisini koymasını isteyen Dadaşköy sakinleri, “Anıtın üzerindeki bakır alemi çalmak, nasıl bir akıl ve şuur gerektirir, anlamış değiliz. Hırsız dahi olsa bir insan bu kadar rezil ve kepaze olabilir mi?” diyerek, olayın faillerine sert tepki gösterdiler.
ANITTAKİ ALEM İKİNCİ KEZ ÇALINDI
Aynı anıtın daha önce de benzer bir durum yaşadığını ve yine kaide üzerindeki bakır alemin ikinci kez çalındığını hatırlatan vatandaşlar, “Bu ikinci kez oluyor; geçtiğimiz yıl da aynı bakır alemi çalmışlardı. Büyükşehir Belediyesi yenisini getirdi, yerine mont etti. Aynı alem ikinci kez çalındı. Bir parça bakırdan kim nasıl bir menfaat elde eder, onu da anlamıyoruz. Yani insan gider dilenir ama böyle bir namussuzluk yapmaz. Anıtların yağmalandığı nerede görülmüştür? Bunu yapan bu milletin evladı olamaz. Bunu yapanın kesinlikle ve kesinlikle bu milletle zoru olmalıdır” diye konuştular.
ONARILMASI YİNE BÜYÜKŞEHİR’E KALDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e çağrıda bulunan vatandaşlar, anıtın yeniden bakımdan geçirilmesini isteyerek, “Nasıl bir şehir haline geldik; biri gider Havuzbaşı’ndaki halk oyunları ekibinin zurnasını çalar, diğeri gider davulun tokmağını çalar. Kimi namussuzlar gelir bayrağın üzerine çıkıp bakır alemi çalar. Bu şehirde bunlar da mı konuşulacaktı, bunlar da mı yaşanacaktı?” ifadelerini kullandılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.