SPOR Haber Girişi : 19 Mart 2021 13:10

ALT YAPIDA BÜYÜK SKANDAL? ERZURUM'U REZİL ETTİLER!

ALT YAPIDA BÜYÜK SKANDAL?  ERZURUM'U REZİL ETTİLER!
Alt yapıda yaşanan skandallar zincirine her geçen gün bir halka daha ekleniyor. Alt yapı sorumlusu Yasin deniz ve Koordinatör Tolga Şanbay bu kez öyle bir hata yaptılar ki, mavi beyazlı kulüp spor camiasında rezil oldu.
İki sorumsuz, Erzurum'u ve Erzurumspor rezil etti!
Alt yapıda yaşanan skandallar zincirine her geçen gün bir halka daha ekleniyor. Alt yapı sorumlusu Yasin deniz ve Koordinatör Tolga Şanbay bu kez öyle bir hata yaptılar ki, mavi beyazlı kulüp spor camiasında rezil oldu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in her platformda "Erzurum'lu çocuklar Erzurumspor'da oynasın" diyerek alt yapı ile ilgili yaptığı proje, birileri tarafından adeta baltalanıyor. Başkan Sekmen'in alt yapının koordinatörlüğünü yapması için getirdiği Kocaeli'li Tolga Şanbay ile yine Büyükşehir belediyesinden alt yapı sorumlusu olarak görevlendirilen Yasin Deniz'in Erzurumlu sporculara üvey evlat muamelesi yapması, bununla beraber hiçbir iddianın olmadığı U-19 liginde bile Erzurumlu futbolculardan  ziyade diğer illerden gelen oyuncuları oynatması başta veliler olmak üzere Erzurum'daki spor camiasının büyük tepkisini çekmişti. 
Alt yapı tesislerinde kendilerine adeta krallık kuran Antrenör Tolga Şanbay ile Alt yapı sorumlusu Yasin Deniz'in son yaptıkları sorumsuzluk B.B Erzurumspor'un adını rezil etti. Geçtiğimiz hafta sonu Trabzon da Trabzonspor U-19 takımı ile Erzurumspor U-19 takımı karşı karşıya geldi. Mavi beyazlı takımın sahaya çıkan 11'inde sadece iki Erzurumlu futbolcu bulunurken, diğer illerden gelen oyunculara şans verildi. Aslında buraya kadar normal gelebilir ama! müsabakada çok bilmiş antrenör ve yöneticiler, öyle bir skandala imza attılar ki
rezilliğin daniskası niteliğindeydi.
Erzurum'un öz evlatlarından ziyade yabancı hayranlığı bulunan Tolga Şanbay ve sözde sorumlu Yasin Deniz, geçtiğimiz sezon Samsunspor alt yapısından İdris Ömer Erdal'ı mavi beyazlı kulübün alt yapısına aldırdılar. Genç oyuncu İdris Ömer Erdal, 29.02 2020 tarihinde oynanan U-17 Yılport Samsunspor Eskişehir maçında 88. dakikada direk kırmızı kart görmüş ve oyundan atılmıştı. Direk kırmızı kart gördüğü için 2 maç ceza alan genç oyuncu ligin sona ermesi ile birlikte cezasını bir türlü tamamlayamadı. Erzurumspor Alt yapısına gelen İdris, geçtiğimiz hafta sonu başlayan U-19 liginin ilk hafta maçlarında Trabzon ekibine karşı sahaya sürüldü. Erzurumlu profesyonel oyuncuların bile kadroya alınmadığı müsabakada cezalı oyuncuyu sahaya süren Çok bilmiş yönetici ve antrenörler, hiçbir araştırma yapmadan ve sorgulamadan cezalı oyuncuyu resmi müsabakada oynattı. Maçı Trabzonspor U-19 takımı 1 - 0 kazandı. Aslında ev sahibi takım maçı kazandığı içinde Erzurumspor'un cezalı oyuncu oynattığı yönünde bir itirazda bulunmadı. ancak federasyon nezdinde bu durum tabi ki raporlara yansırken, skandala imza atan Başta Yasin deniz olmak üzere Koordinatör tolga Şanbay dün akşam acil bir toplantı yaparak "skandalı nasıl ört bas" ederiz diye fikir alışverişinde bulundukları öğrenildi. Yaşanan   bu rezaletin patlak vermesi ile birlikte Gerek alt yapı koordinatörü Tolga Şanbay ve gerekse Alt yapı sorumlusu Yasin Deniz'in Başkan Mehmet sekmen tarafından görevden alınması bekleniyor. Veliler ise Erzurumlu çocukları kadroya almayan ve sırf dışardan geldiği için cezasını bile araştırmadan başka oyuncuları sahaya süren iki isminde görevlerinden istifa etmesini istediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.