GÜNDEM Haber Girişi : 22 Ağustos 2020 11:59

BAK SEN ŞU BABACAN'A?

BAK SEN ŞU BABACAN'A?
Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Erzurum’un oyuncak sektörünün merkezi haline getirilmesi yönündeki projeye Ali Babacan’ın engel olduğunu ileri sürdü.
Bak sen şu Babacan’a!
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un oyuncak sektörünün merkezi haline getirilmesi yönündeki projeye Ali Babacan’ın engel olduğunu ileri sürdü. Sekmen, “Gittim dedim ki, sayın Bakanım, bu oyuncak sektörlerini Erzurum’a getirelim. Biz şu anda Çin’den 1 milyar dolarlık oyuncak alıyoruz. Biz bunları Erzurum’a alalım, Erzurum’da emek yoğun, nüfus fazla. Biz hammadde alacağımız Kazakistan, Azerbaycan, İran. Hammadde nedir, petrol türevi, hem Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacağız, hem Kafkasların ihtiyacını karşılayacağız. Erzurum ve çevresini abad ederdik. Bana başkan dedi, bizim ekonomi sistemimizde bir mal nerede ucuzsa, orada alınır. Yani ben gidip o ürünleri Çin’den alacağım, kendi insanımı işsiz bırakacağım, öyle mi?” ifadelerini kullandı.
SEKMEN: PROJEMİZ HAZIRDI, AMA…
Çin’den gelen oyuncakların büyük bir bölümünün kanserojen ihtiva eden ürünler olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Sekmen, “Biz bunun için her türlü tedbiri düşünmüştük, yol haritamız da hazırdı. Erzurum’da bu konuda iki ayrı çalıştay yaptık; sektör temsilcileriyle bir araya geldik ve projemizi müzakere ettik. Ama sonuç itibariyle bu beyefendiyi aşamadık” diye konuştu.
Erzurum’da yeni istihdam alanları oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Sekmen, Tekstilkent projesinin bu noktada verilebilecek en güzel örneklerden birisi olduğunu söyledi.
BİZDEN FABRİKA İSTEYEN FİRMALAR VAR
Bu projeyle Erzurum’da etaplar halinde binlerce gencin istihdam edileceğini kaydeden Başkan Mehmet Sekmen, “Biz kararlıyız, Erzurum’u tekstil sektörünün merkezi haline getireceğiz. Bunlar farazi ifadeler değil, bakın fabrikaları kurduk, işbaşı yaptık. Gençlerimiz bugün üretim yapıyorlar, sayıları giderek artacak. Pandemi dolayısıyla süreç biraz yavaş ilerliyor olabilir ama biz sayılı tekstil firmalarıyla görüştük, görüşmeye de devam ediyoruz. Bizden yeni fabrikalar ve tesisler isteyen önde gelen tekstil firmaları var. Erzurum Valiliğimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yürü Sekmen Bâşkan 23 Ağustos 2020 00:00

    Allah yardımcınız olsun