SİYASET Haber Girişi : 07 Mayıs 2022 13:01

BİNGÖL:KEŞKE ANNELER ÖLÜMSÜZ OLSA

BİNGÖL:KEŞKE ANNELER ÖLÜMSÜZ OLSA
Cennetin, ayaklarının altında olduğu annelerin bir gün değil yılın 365 gün hatırlanması gerekir.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Anneler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Cennetin, ayaklarının altında olduğu annelerin bir gün değil yılın 365 gün hatırlanması gerektiğini dile getiren Bingöl, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) "Anne cennet kapılarının ortasındadır." buyurduğunu ifade etti.
Hiç kimsenin annesinin hakkını ödeyemeyeceğini anlatan Bingöl, Şair Niğdeli Hüseyin Nail Kubali'nin "Ana başa taç imiş / Her derde ilâç imiş / Bir evlât pîr olsa da / Anaya muhtaç imiş" dizelerini hatırlattı. İslam medeniyetinde ve kültürümüzde annenin büyük önem taşıdığını dile getiren Bingöl, şunları söyledi:
"Ailenin temel direği açıkçası annedir. Bütün yükü anne çekmektedir. Onlar şefkat abideleridir. Anne şefkatinden, merhametinden uzak yetişen nesiller, hissiz, duygusuz birer fert olacaktır. Gülmeyi de hüznü de kederi de bizler annemizin gözlerinde tanıdık.
Bugün ülkemizin yaşadığı ekonomik krizin en büyük zorluğunu ve çilesini de yine annelerimiz çekmektedir. Buna karşın annelerimiz, kadınlarımız maalesef şiddet kurbanı olmaktadırlar. Bir an önce bu şiddetin önlenmesi için gereken adımların iktidar mensupları tarafından atılmasını beklediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyoruz.
Yaşımız kaç olursa olsun, konumumuz, mevki ve makamımız ne olursa olsun, hiç önemli değildir annelerimizin nazarında. Onları ilgilendiren sağlığımız iyi mi, karnımız tok mu, yerimiz rahat mı? Annelerin gözlerinde 70 yaşına da gelse evlat, her daim çocuktur. Elleri öpülesi annelerimiz saygının en büyüğünü hak etmektedir.
Kur’an-ı Kerim’de İsra Süresi 23. Ayette şöyle buyrulmaktadır: Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara 'öf!' bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. 
Bir adam gelerek: ‘Ey Allah’ın Rasûlü, iyi davranışa ve güzel geçinmeme, güzel bakmama, saygılı olmama en lâyık olan kimdir?’ diye sordu. Hz. Peygamber (s.a.s.) 'Annen!' diye cevap verdi. Adam: ‘Sonra kim?’ dedi. Rasûlullah (s.a.s.): 'Annen!' diye cevap verdi. Adam tekrar: ‘Sonra kim?’ dedi. Rasûlullah yine: 'Annen!' diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: ‘Sonra kim?’ Rasûlullah bu dördüncüyü: 'Baban!' diye cevapladı. (Buhârî, Edeb 2; Müslim, Birr 1)
Bu duygu ve düşüncelerle başta annem olmak üzere hayatlarını kaybeden tüm annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Annelerimizin 'Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.”