YENİ PARTİ’DE ERZURUM İL BAŞKANI ATLIHAN ATİLA OLDU
Siyasette dikkat çeken atama… 2024’te CHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Atlıhan Atila, şimdi YENİ Parti’nin Erzurum’daki teşkilatının başına geçti.
Özgür Özel’in Genel Başkanlığını yaptığı YENİ Parti’de teşkilatlanma çalışmaları sürerken, Erzurum’da merakla beklenen il başkanı belli oldu.
YENİ Parti’nin Erzurum İl Başkanlığı görevine Atlıhan Atila getirildi.
Mimar kimliğiyle tanınan Atlıhan Atila, Erzurum siyasetinde daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gündeme gelmişti. Atila, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde CHP tarafından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmişti.
ERZURUM’DA YENİ DÖNEM
Özgür Özel liderliğinde kurulan YENİ Parti, 24 Temmuz 2026’da resmen kurulurken Özel de partinin Genel Başkanı seçildi. Parti, kuruluşunun ardından 81 ilde teşkilatlanma çalışmalarına başladı.
Bu kapsamda Erzurum’da da gözlerin çevrildiği il başkanlığı koltuğuna Atlıhan Atila’nın getirilmesiyle birlikte, YENİ Parti’nin kentteki siyasi yapılanmasının önemli bir adımı atılmış oldu.
İKİ YIL SONRA YENİ BİR SİYASİ ROL
2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçim yarışına giren Atila, aradan geçen iki yılın ardından bu kez farklı bir siyasi yapı içerisinde Erzurum teşkilatının başında görev yapacak.
Atila’nın yeni göreviyle birlikte YENİ Parti’nin Erzurum’da nasıl bir teşkilat yapılanması oluşturacağı ve önümüzdeki süreçte kent siyasetinde hangi başlıklarla öne çıkacağı merak konusu oldu.
SİYASET
Yayınlanma : 02 Ekim 2026 12:12
ERZURUM SİYASETİNE MİMAR ELİ!

Siyasette dikkat çeken atama… 2024’te CHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Atlıhan Atila, şimdi YENİ Parti’nin Erzurum’daki teşkilatının başına geçti.



