GÜNDEM Haber Girişi : 04 Aralık 2020 21:07

BORÇ, YİĞİDİ KAMÇILIYOR!

BORÇ, YİĞİDİ KAMÇILIYOR!
Pandemi sebebiyle alınan tedbirler ve uygulanan kısıtlamalar yüzünden Mart ayından bu yana sıkıntılı günler geçiren esnafı bu kez de borç telaşı sardı.
Kredi borçları ertelensin!
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, ekonominin altını adeta üstüne getirdi. Pandemi sebebiyle alınan tedbirler ve uygulanan kısıtlamalar yüzünden Mart ayından bu yana sıkıntılı günler geçiren esnafı bu kez de borç telaşı sardı. Geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında kamu bankalarının esnaf ve vatandaşlara kullandırdığı düşük faizli kredilerin geri ödemeleri başlarken, alınan yeni kısıtlama ve kapatma kararları bütün planları alt-üst etti. Bankalardan kredi kullanan esnaf ve vatandaşlar, salgınla mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Alınan yeni tedbirler maalesef iş düzeni ve ekonomik dengeleri yeniden sarsmıştır. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz ama bilinmelidir ki, bizim direnecek gücümüz de, takatimiz de kalmadı” dediler.
KREDİ BORÇLULARININ GÖZÜ HÜKÜMETTE
Bu sıkıntılı sürecin asgari hasarla atlatılabilmesi için hükümetin bir an önce harekete geçmesini isteyen esnaf ve vatandaşlar, özellikle geçtiğimiz aylarda kullandırılan banka kredilerinin ertelenmesi çağrısında bulundular. Kamu bankalarının esnafa ve dar gelirli vatandaşa özel olarak hazırladığı düşük faizli kredilerin pandemi döneminde ilaç gibi geldiğini anlatan esnaf ve vatandaşlar, “İşler tam yoluna girmeye başlamıştı ki, salgın yeniden artışa geçti ve doğal olarak yeni tedbirler alındı. İster istemez bu durumda tüm hesap-kitap ve ekonomik dengeler alt-üst oldu. Şu anda bu kredilerin geri ödemesini yapmakta bile zorlanır haldeyiz. En azından bu kış dönemi göz önünde bulundurularak kredilerin ertelenmesini istiyoruz” diye konuştular.
KREDİ TAKSİTLERİ MAYIS’A ERTELENSİN!
Gelinen noktada salgınla mücadelenin Nisan ve Mayıs aylarına kadar devam edeceğinin aşikâr olduğunu vurgulayan esnaf ve vatandaşlar, “Şu şartlarda Nisan ve Mayıs ayına kadar ayakta kalmamız ya da dayanabilmemiz mümkün değil. Bu sıkıntılı süreçte elimizden mutlaka tutulması gerekiyor. Önümüzde kış mevsimi var, ısınma giderleri ve ertelenen borçlara ilaveten bir de cari ay giderlerimiz olacak. Üstüne kredi taksitleri de binince, durumumuz çok daha vahim bir hal alacak. Bu yüzden kısa vadede kullandığımız kredilerin taksitlerinin hiç olmazsa Nisan ve Mayıs aylarına kadar ertelenmesi çok yerinde olur. En azından kısmen de olsa rahat bir nefes almış oluruz” dediler.
Kaynak Yenigün gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.