YAŞAM Haber Girişi : 06 Temmuz 2020 22:38

BU REZİLLİĞE KİM DUR DİYECEK?

BU REZİLLİĞE KİM DUR DİYECEK?
Dolangez adıyla bilinen lojmanlarda fuhuş pazarlığından madde kullanımına varıncaya kadar envai türden rezalet yaşanıyor.
MELANET YUVASINA DÖNDÜ!
İstanbulkapı’daki boşaltılan askeri lojmanlar, çevre sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Dolangez adıyla bilinen lojmanlarda fuhuş pazarlığından madde kullanımına varıncaya kadar envai türden rezalet yaşanıyor. Çevre sakinleri, söz konusu lojmanların bir an önce yıkılması çağrısında bulunarak, “Bu metruk yapılar içerisinde bırakın gece yenilen haltları, gündüz saatlerinde bile madde bağımlılarına rastlamak mümkün” dediler. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ya da Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ın bu lojmanlarla ilgili harekete geçmesini isteyen çevre sakinleri, “Akşam saatlerinde evlerimizin bahçelerine bile korkudan çıkamaz hale geldi. Burada her halt dönüyor, her melanet işleniyor. Adeta çirkef yuvasına dönmüş olan bu yapının bir an önce kaldırılmasını arzu ediyoruz” diye konuştular.
ADETA MELANET YUVASINA DÖNÜŞTÜ!
İstanbulkapı yanında bulunan ve uzun yıllar askeriyenin lojman olarak kullandığı yapı, bir süre önce boşaltılmış ve adeta kaderine terk edilmişti. Mülliyet olarak Milli Emlak’a ait olduğu ifade edilen metruk lojmanların kapı ve pencerelerinin kırılmaya başladığı görülürken, gece saatlerinde içeride ateş bile yakılması dikkatlerden kaçmıyor. Hemen her gün dile getirilen şikayetlere rağmen madde bağımlılarının mekanı haline gelen lojmanların çoğu zaman fuhuş ve fuhuş pazarlıkları için de kullanıldığı öne sürülüyor. Etrafında ticari işletmeler ve aile çay bahçesi de bulunan metruk Dolangez Lojmanları, bölge halkının korkulu rüyası haline gelirken, söz konusu yapının askeriye ile ilişinin kesilerek acilen yıkılması gerektiği vurgulanıyor.
BÜYÜKŞEHİR VE YAKUTİYE’YE ÇAĞRI
Vatandaşlar, şehir merkezinde adeta garabet gibi duran bu yapıda yaşananların ve olup bitenlerin artık bardağı taşırmaya başladığını vurgulayarak, “Çocuklarımızın gözleri önünde madde bağımlıları burada cirit atıyor. Yetmiyor, fuhuş yapılıyor, fuhuş pazarlıkları yapılıyor. Bu yapının başını günün her saatinde polisin bekleme imkanı da olmadığına göre; o halde geriye buranın yıkılması kalıyor. Büyükşehir ya da Yakutiye Belediyesi, adeta melanet yuvasına dönüşen bu yapı için derhal harekete geçmeli ve burasını korkulu rüya olmaktan çıkartmalıdır. Belediye başkanlarımızdan ricamız da, beklentimiz de budur” dediler
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.