GÜNDEM Haber Girişi : 29 Nisan 2024 12:06

BU SESSİZLİĞİN SEBEBİ NEDİR?

BU SESSİZLİĞİN SEBEBİ NEDİR?
Sorun yumağı Aziziye belediyesinde yeni başkan Emrullah Akpunar'ın sessizliği dikkat çekmeye başladı. 

Bu sessizliğin ber nedeni mi var? 
Sorun yumağı Aziziye belediyesinde yeni başkan Emrullah Akpunar'ın sessizliği dikkat çekmeye başladı. 
31 Mart yerel seçimlerinde Aziziye belediye başkanlığı AK Partiden Yeniden Refah Partisine geçti. Yeni başkan Emrullah Akpunar, seçim öncesi yaptığı açıklamalarda seçimi kazanmaları halinde belediyedeki sorunların tamamını kamuoyu ile paylaşacağını ve özellikte borçlar, ihaleler, işçi alımları, torpilli kadro verilmmesi ve lüzumsuz harcamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirerek soruşturma açtıracağını belirtmişti. Ancak aradan geçen yaklaşık bir aylık bir süre olmasına rağmen, Başkan Akpunar, adeta sessizliğe büründü.  Aziziye Belediyesinde Yeni başkan Akpunar ile değişen tek şey  giriş kapısına astılar hadis'i şerif oldu. 
Seçim öncesi vaad ettiği "RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MELUNDUR! Hadis'i Şerif'i belediye girişine astıracağını ifade eden Akpunar, bu vaadini gerçekleştirerek yazıyı belediye giriş
 kapısının üstüne astırdı.  
En çok merak edilen konu ise yeni başkan Akpunar'ın , devraldığı  Aziziye belediyesinin net borcunu  açıklamaması!  
Seçimi kazanmasının ardından "Parti Değiştirecek" iddialarınında gündemde olduğu Yeniden Refah Partili belediye başkanı Emrullah Akpunar'ın AK Parti veya MHP ile görüşme zemini aradığı ileri sürülüyor. 
Bu arada Belediye içerisinde başkan yardımcıları değişirken, Muhammed Cevdet Orhan döneminin başkan yardımcıları olan  Sedat Sirkecioğlu, İlhan Umut Akdaş ve Kayhan Alpagut’un bu görevlerinden alındığı öğrenildi. 
Öte yandan Aziziye belediyesinde başı boşluluğunda olduğunu ileri süren vatandaşlar, "seçimler üzerinden bir aya yakın bir zaman geçmesine rağmen. belediye resmi web sitesinde üç dört gün önecsine kadar eski başkan Muhammed Cevder Orhan'ın resimleri duruyordu. buna paralel olarak yine belediye girişinde bulunan beyaz masa biriminde de yine eski başkan Orhan'ın resimleri kaldırılmazken, yeni başkan Emrullah Akpunar'ın görmemesi için ise üzerine bayrak çekilerek kapatılmış.  Düşünün belediyenin halini." diyerek tepkilerini dile getirdiler.