YAŞAM Haber Girişi : 17 Ekim 2022 22:48

BURSA'DA ÖYLE BİR ERZURUM RÜZGARI ESTİKİ

BURSA'DA ÖYLE BİR ERZURUM RÜZGARI ESTİKİ
Nilüfer Erzurumlular Platformu muhteşem bir organizasyonu daha imza attı.  Erzurum'lu iş insanı Taner Şahika "birlikte çok daha güçlüyüz" sloganı ile yaptığı başarılı etkinliklere yeni bir halka daha ekledi. 

Nilüfer Erzurumlular Platformu muhteşem bir organizasyonu daha imza attı. 
Erzurum'lu iş insanı Taner Şahika "birlikte çok daha güçlüyüz" sloganı ile yaptığı başarılı etkinliklere yeni bir halka daha ekledi. 
Bursa'da yaşayan Erzurum'luları bir arayg etirmek ve birlik beraberliği yaygınlaştırmak adına Nilüfer Erzurum'lular Platformunu kuran Erzurum'lu iş insanı Taner Şahika, bu kezde Kültür ve sanat adına Bursa'da Erzurum'luları çok öneml bir organizasyonda bir araya getirdi. Üstelik Organizasyonun en önemli unsuru ise, geçtiğimiz aylarda kurulan ve Erzurum'un kültür ve sanat'da tem STK'sı olan Erzurum Kültür ve Sanat derneğinin yönetim kurulu üyeleriydi. Nilüfer Erzurum'lular Platformunun. Erzurum Kültür ve Sanat Dernegi ile beraber düzenlemis olduğu "Birlikte çok daha güclüyüz" programimizda, katılımcılar muhteşem bir Erzurum günü yaşadı. Programa Bursa Uludag Universitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyati Bölümü Ogretim Uyesi ve ayni zamanda Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Uyesi Prof. Dr. Cengiz Alyilmaz, Erzurum Kültür ve Sanat Dernegi yönetim kurulu üyeleri Ümit Gergit, Öztürk Akkök, Kadir Sabuncuoglu, Sabri Topdagi, Dogan Hattatoglu, Canip Cihangir, Erzurumlu sinema sanatçimiz Burak Bozdag, Erzurum'lu Bursa Gençlik Hizmletleri ve Spor İl müdürü Rahmi Aksoy,ve çok sayıda Erzurum'lu iştirak etti. Programda bir konuşma yapan Nilfüler Erzurulular platformu başkanı Taner Şahika, Buram Buram Erzurum kokan bir atmosferde bir araya gelerek kültür ve sanat
dolu bir gece geçirdik. Tüm konuklarimiza katılımları için teşekkür ediyorum" dedi. Renkli ve bir o kadar da Buram Burak Erzurum kokan programda özellikle Rahmi Aksoy'un okudğu şiir büyük beğeni topladı. 
Gazetesi Kadir sabuncuoğlu ise program sonrası kendi köşe yazısında bu önemli organizasyonu kaleme alırken, Bursa'daki Erzurum'luların bütünlük noktasında çok önemli mesafe kat ettiklerini dile getirdi. işte Kadir sabunoğlu'nun yazısından bazı kesitler: Bursa’da işadamı Taner Şahika, Erzurumlular Platformu oluşturmuş.
Yalova’ya geldi  ve ERSANDER yönetimini davet etti. Bursa’ya gittik, ERSANDER yönetimi olarak önce Değirmenönü Mezarlığında yatan Aşık Yaşar Reyhani’yi mezarı başında dualarla andık. Ardından Nilüfer Belediyesi’ne ait Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde bir sergi daha açtık. Uludağ  Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi, Eski Türk Dili Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz  ‘Erzurum’ konulu konferansta öyle bir Erzurum sevdası ortaya koydu ki, gözlerimiz yaşardı. ‘Erzurumlu Mümessil’ olarak ünlenen sinema sanatçısı Burak Bozdağ, yeni bir film ve dizi çekmek için çalışma yaptıklarını belirttiği konuşmasını Erzurum- Kars fıkraları ile süsledi.  Meslektaşımız Öztürk Akkök’ün yönettiği toplantıda Doğan Hattatoğlu, ERSANDER Başkanı Ümit Gergit, Bursa eski Milletvekili Ali Kul ve Nilüfer Erzurumlular Platformu Başkanı Taner Şahika Erzurum’u anlattılar...