SİYASET Haber Girişi : 02 Ekim 2023 10:00

CHP'DE SERHAT CAN EŞ DÖNEMİ

CHP'DE SERHAT CAN EŞ DÖNEMİ
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığı Kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimde Serhat Can Eş rakibine fark atarak yeni İl Başkanı oldu.

CHP'de Serhat can Eş dönemi başladı. 
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığı Kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimde Serhat Can Eş rakibine fark atarak yeni İl Başkanı oldu. 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Erzurum il başkanlığında değişim yaşandı. CHP'nin  yapılan ve iki adayın il başkanlığı için yarıştığı 38'nci il kongresinde delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Serhat Can Eş, yeni il başkanı oldu. Mevcut başkan Suat Dülger'in yeniden aday olmadığı kongrede Can Eş 83 delegenin oyunu alırken, rakibi Mahmut Edabali ise 42 oy alabildi.  
Kongreye CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen ile CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da katıldı. 
Kongre sonrası delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yapan yeni İl Başkanı Serhatcan Eş,  Cumhuriyet Halk Partisine yakışır şekilde; ayırıcı değil birleştirici bir İl Başkanlığı yapacağını belirtti.
Eş, “ Yaptığımız kongrede partimiz kazandı şehrimiz kazandı. Yolumuz uzun yolumuz çetin. Kimseyi ayırmadan, partimize gönül vermiş herkesi kucaklayacak, ayıran değil birleştiren olacağız. Partimizi Erzurum’da hakettiği seviyeye getirmek için gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. İl başkanlığı yapacağım süre zarfında tüm enerjimi partime ve memleketimize harcayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile bayrağı devraldığım bir önceki dönem il başkanımız Suat Dülger'e, kongrede rakibim şimdi yoldaşım olan aday Mahmut Edebali'ye, partimizin yönetimi, tüm ilçeler ve tüm partililerimize teşekkürü borç bilirim. Erzurum kazanacak, Türkiye kazanacak.”