YAŞAM Haber Girişi : 24 Ağustos 2020 11:20

ÇİLE TÜVTÜRK'ÜM ÇİLE!

ÇİLE TÜVTÜRK'ÜM ÇİLE!
ÇİLE TÜVTÜRK’ÜM ÇİLE! Erzurum’da araç muayene istasyonu, son zamanlarda resmen çile kapısına dönüştü.
ÇİLE TÜVTÜRK’ÜM ÇİLE!
Erzurum’da araç muayene istasyonu, resmen çile kapısına dönüştü. Randevu alınarak gelinen Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu’nda saatlerce sıra beklemek zorunda kalan sürücüler, araçlarındaki en küçük kusurda bile muayene tekrarına gelmek zorunda bırakılıyor. En az ödeyenin cebinden 350 liranın çıktığı Araç Muayene İstasyonu’nda çekilen her sıkıntıdan bu şehrin siyasetçileri başta olmak üzere tüm yöneticilerinin sorumlu olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Buradaki tablo gösteriyor ki; bu muayene istasyonu artık Erzurum’a yetmiyor. Ya istasyon sayısı çoğaltılsın ya da rekabet ortamı oluşturulmak suretiyle bu tekelcilik sistemi ortadan kaldırılsın. Biz buraya araçlarımızı muayeneden geçirmeye geliyoruz; ancak on dakikalık bir iş için saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Üstelik karşı karşıya bırakıldığımız insanlık dışı muamele ise, cabası!” diye konuştular.
SÜRÜCÜLERDEN YÖNETİCİLERE SİTEM!
Erzurum’u yönetenlerin TüvTürk Muayene İstasyonu’na bir kez gelip burada yaşananları mutlaka görmesi gerektiğini vurgulayan araç sürücüleri, “Vatandaşın burada ne çektiğini görseler, yöneticiler yöneticiliklerinden utanır ve ar ederler. Burada resmen çile dolduruyoruz, saatlerce beklediğimiz yetmiyormuş gibi, bir de istasyonda çalışan personellerin kabalıklarına, vurdumduymazlıklarına ve keyfi davranışlarına muhatap kalıyoruz. Bize bu muameleyi reva gören ve sesimizi duymamakta ısrar eden yöneticilerimize ve siyasetçilerimize ise, sadece ve sadece teessüf ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı da, araç muayenesi adı altında vatandaşa resmen zulmedilmesine rıza gösterdiği ve zemin hazırladığı için kınıyoruz” şeklinde konuştular.
İSTASYONLAR TRİLYONLARI KAZANIYOR!
Hiçbir bakım ve onarımın gerçekleştirilmediği ve sadece 10 dakika süren bir kontrol için araç sahiplerinden yüzlerce liranın tahsil edildiği muayene istasyonlarının tam bir para basma fabrikasına dönüştüğünü dile getiren vatandaşlar, “Madem vatandaşın sırtından milyonlar kazanılıyor, o halde bu paranın tamamı devletin kasasına girmelidir. Adamlar rekabet olmadığı için burada bildiklerini okuyor, aldıkları paraya mukabil adam akıllı bir hizmet vermeleri gerekirken, bir de vatandaşı azarlayıp, sıkıntı çıkartıyorlar. Bizim yöneticilerimiz de, ne yazık ki durumdan haberdar olmalarına rağmen sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Ya gelsin vatandaşın bu çilesine son versinler ya da yöneticiliklerini vicdanlarıyla birlikte yeniden gözden geçirsinler” şeklinde konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.