SİYASET Haber Girişi : 21 Eylül 2022 12:24

DEVLETİN MALI DENİZ!...

DEVLETİN MALI DENİZ!...
İddialar dolaşmaya dursun, bu iddialarda adı geçen kişilerde artık nerden cesaret alıyorlarsa umursamamazlık veya "amaaaaannn" der gibi bildiğini okumaya devam ediyorlar!

Devletin malı deniz yemeyen!...  
Kısa yoldan zengin olmak veya kolay yoldan para kazanmak isteniyosa sanırım İktitar partisinin İl veya İlçe yönetimleri veya da gençlik kollarına girmeniz yeterli sanırım. Erzurum'da son günlerde AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile igili bir sürü iddialar yazılıp çiziliyor. Hergün yeni bir olayın patlak verdiği İktidar Partisinde İl Başkanı bir tarafa İl Yönetim Kurulu üyeleri hakkında da peşi sıra ağızları açık bırakacak cinsten iddialar gündeme gelmeye başladı. 
İddialar dolaşmaya dursun, bu iddialarda adı geçen kişilerde artık nerden cesaret alıyorlarsa umursamamazlık veya "amaaaaannn" der gibi bildiğini okumaya devam ediyorlar!
Gelelim meselenin iç yüzüne! 
Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi Tarafından Mahrukatçılar Sitesi yapılıyor. Hatta yapıldı ve bitti. Buradaki iş yerleri satışa da çıktı. Normalde İhaleye kimlerin girmesi gerekiyor? 
Tabiki eski Mahrukatçılar sitesinde yer alan veya bu sektörde olan iş insanları. Peki ihaleye giripte bu iş yerlerini alanlar kim?... 
AK Partide İl yönetim kurulu üyesi olan ve Turizm yani seyehat veya taşımacılık sektöründe boy gösteren bir isim, yeni yapılan Mahrukatçılar sitesinde ihaleye giriyor ve iş yerini alıyor. Aldığı fiyat "önrek yani Misal olarak söylüyorum" 60 Bin TL. Peki kaça satıyor derseniz yine "örnek misal olarak söylüyorum" 450 Bin TL!... Rakamlarda yanılabilirim. Ama dedim ya Misal olarak söylüyorum. 
İşte bu iddia sonrası ismi geçen AK Parti'li yönetim kurulu üyesini aradım ve böyle bir konunun olup olmadığı sordum. Turizm, Seyehat ve taşımacılık sektöründe iş yapan İl Yönetim Kurulu üyesi bu arkadaş,  Kömürcü olmamasına rağmen İhaleye girdiğini ve iş yeri aldığını doğruladı. üstüne üstlük "iyide siz mahrukatçı değilsiniz neden ordan iş yeri aldınız" diye sorduğumda da aynen şu cevabı verdi "yatırım" için"!... 
Ne güzel değilmi 60 liraya al 450 veya 500 liraya sat! 
Yani çok kısa bir zamanda yüzbinlerce lira kar elde et! 
Devam edelim yine iddia odur ki bir başka AK Parti İL Yönetim kurulu üyesi şahıs, yine Mahrukatçılar sitesindeki iş yerlerinin kaderini belirleyen kişi!... 
Büyükşehir Belediyesinde bu ihaleleri yapan yetkili ile aynı ilçeli "Tortumlu" olması hasabiyle İhalelerin kime verilip kime verilmeyeceğini belirleyip kendi tezgahlarını kurmuşlar!... 
Ayrıca Yine bir başka İddia da odur ki Yine Yine Yine bu mahrukatçılar sitesindeki yeni iş yerlerinden birini bir İlçe Belediye Başkanının aldığı!..
İddialara göre söylüyorum tabiki ama Turizmci İl yönetim Kurulu üyesi şahıs kendi adının geçtiği iddiayı doğruladı. Hemde açık açık "yatırım için aldım ve sattım "dedi. 
Sayın AK Parti İl başkanı Mehmet Emin Öz, hadi hakkınızdaki arabalar konusunda gerek ulusal ve gerekse yerel medyada sık sık yazılıp çizilmesine rağmen bir açıklama yapma tenezzülünde bulunmuyorsunuz!. İl yönetiminizde ki bu iddialara "ki doğrulanıyor" ses çıkaracakmısınız merakla bekliyoruz. 
(Not) Sayın AK Parti Milletvekilleri, İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında çıkan bu iddialar karşısında acaba sizlerinde nasıl bir çalışma yapacağı veya araştırılıp gerçekler ortaya çıktığında tepkinizin ne olacağınıda çok merak ediyoruz!...