GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ağustos 2020 12:53

DÜĞÜNLERDE TAKI DÖNEMİ BİTMEK ÜZERE?

DÜĞÜNLERDE TAKI DÖNEMİ BİTMEK ÜZERE?
Düğünde takı dönemi bitmek üzere Yeni evlenen çiftlere maddi destek olmak için gelenek haline gelen takı merasimleri son gelişmelerle birlikte yok olmak üzere. Artık büyük külfet haline gelen düğün organizasyonlarının da şekil değiştirmesi bekleniyor.
Düğünde takı dönemi bitmek üzere
Yeni evlenen çiftlere maddi destek olmak için gelenek haline gelen takı merasimleri son gelişmelerle birlikte yok olmak üzere. Artık büyük külfet haline gelen düğün organizasyonlarının da şekil değiştirmesi bekleniyor.
Ekonomik bulanımın neticesi olarak görünen döviz dalgalanmaları hayatı felç etme noktasına getirdi. Özellikle düğün yapacak olanların kara kara düşünmeye başladığı bu günlerde kimi değişimlerin ortaya çıkması bekleniyor. Mutlu bir yuva kurmak isteyen gençlerin yeni derdi altın fiyatları oldu. Büyük bütçelerle yapılabilen düğünler için gerekli olan çeyizlikler düğün yapacaklara zor anlar yaşatacak. Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşın akın ettiği kuyumcular caddesinde alıcı bulunmuyor. Siftah açamadan dükkân kapattıklarını belirten kuyumcular“ dünyada ki gelişmeler ve dolar endeksi müşterilerimizi yok etmek üzere. Günlerdir siftah açamadan evimize gidiyoruz. Düğün sezonunda ki beklentimiz o kadar iyi değil. Yani şimdi vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda.
Düğüne gidip takı takmak istese bütçesi sarsılacak nerdeyse. Şu anlık beklentimiz biraz düşük. Para olmadığı için kimse altın almayı düşünemiyor bile. Düğün sezonu olması bir şeyi değiştirir mi bilemiyorum. Fazla bir beklenti içinde değiliz aslında. Her şeyden önce dünyanın gidişatı biraz sakinleşmeli. Dünya ekonomisi silkelenip yeni bir atağa kalkmalı. Umudumuz bu yöndedir, inşallah altın fiyatları düşer de vatandaş rahatça hem düğününü yapar hem de düğüne gidip takısını takar” diye konuştu.
Altın almak imkansız görünüyor
Kötü giden dünya ekonomisi içinde düğün yapmak isteyen binlerce genç kara kara düşünmeye başladı. Altının gram fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün ABD Başkanı Trump'ın Rusya'ya yönelik açıklamalarının ardından doların da yükselmesiyle uçuşa geçti. Vatandaşların çok basit bir düğün için bile 300 bin TL’yi gözden çıkarmaları gerekeceğini dile getiren kuyumcular “Bu kadar zor bir dönemde insanların 800 TL verip çeyrek altın alması imkânsız hale geldi. Mevcut durum bütün borsayı ve ticareti alt üst etmiş durumda.
Sadece Erzurum için bunu söyleyemeyiz. Bütün dünya şuan kriz içinde. Kimse çeyrek altın alabilecek durumda bile değil. Ne olur nasıl olur anlamış değiliz. Vatandaş düğününü rahatça yapamayacaksa ne yapsın. Borç alsa bile geri dönüş yapabilir miyim diye düşünüyor. Artık fiyatların düşeceğini beklemek iyimserlik olur. Şuan durduğu noktadan fırlayarak çıkacak diye düşünüyoruz. Çünkü bu bantta çok gezinmeye başladı. ABD’nin dünya piyasasına dolar endeksli müdahalesi bir şekilde altını kalbinden vurmuş durumda diyebiliriz” dedi.
Gelinlik ve çeyiz takımı beklemede
Düğün yapacakların almak zorunda olduğu çeyizlik takımı, sezonun açılmasıyla birlikte müşterilerin gelmesini bekliyor. Fiyatların değişken ve bütçelere göre yön verdiğini dile getiren abiyeci Yusuf Ölçü “ çeyizlik ve gelinlik çeşitleri her bütçeye uygun fiyatlarla satılabiliyor. Tabi düğün yapacak olan gençler önce altın ve takı durumlarını gidermek istiyorlar. Altın fiyatlarına göre bizimde işlerimiz değişkenlik gösterebiliyor. Yeni dönemde fiyatlarımızı gözden geçirmek zorunda kalabiliriz. Sadece kar amacı güdersek zor günler geçirebiliriz. Şu durum da olabildiğince vatandaşların nefes almasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Milletçe zor günlerden geçtiğimizi biliyoruz ”diye belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.